Naslovnice stripov

Klasiki v stripu, delavniška predstavitev s Cirilom Horjakom

Lokacija: Slovenski gledališki inštitut – Gledališki muzej, Mestni trg 17, Ljubljana, dvorana v prvem nadstropju
Termin: 17. 06. 2023
Čas: 18.30–19.30

V okviru evropskega projekta Klasiki v stripu smo v slovenskem jeziku izdali tri drama-stripe: Sofoklejevo Antigono, Romeo in Julija Williama Shakespearea ter Kralja Ubuja Alfreda Jarrya. Strip razumemo kot obliko uprizoritve dramskega besedila z vizualnimi izrazili na papirju, ki bralcu približa dramska besedila.

Na Poletno muzejsko noč vam bomo predstavili, kako dramski liki zaživijo na papirju ter v oblačkih spregovorijo o še danes aktualnih temah. H kreativnemu pogovoru vas vabita mag. Sandra Jenko, kustosinja pedagoginja, in Dr. Horowitz – Ciril Horjak, avtor stripa Kralj Ubu.

Ciril Horjak. Foto: Jon Petek.

Zbrani stripi so izšli v okviru mednarodnega projekta, ki ga koordinira Slovenski gledališki inštitut v obdobju 2019–2023 s partnerjema iz Poljske (Gledališki inštitut Zbigniewa Raszewskega, Varšava) in Slovaške (Gledališki inštitut, Bratislava). Stripe smo ustvarili v sodelovanju s priznanimi vizualnimi umetniki in dijaki.

Projekt Klasiki v stripu: Vzorčni model inovativne kulturno-umetnostne vzgoje v srednji šoli sofinancirata program Evropske unije Ustvarjalna Evropa in Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.

 

Utrinki z dogodka.