SLOGI

SLOGI – Gledališki muzej ponovno ODPRT

Lokacija:
Termin: 13. 04. 2021
Slovenski gledališki inštitut – Gledališki muzej je ponovno odprt od 13. aprila do preklica.

Stalna razstava HOJA ZA GLEDalIŠČEM – Od jezuitov do Cankarja je odprta od ponedeljka do petka 9. do 16. ure, ob praznikih zaprto.

Prosimo Vas, da ob Vašem obisku upoštevate navodila za obiskovalce SLOGI zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19:

• Pred vstopom v prostore SLOGI in ob izstopu iz prostorov SLOGI si je potrebno razkužiti roke.

• V prostore SLOGI lahko vstopajo le zdrave osebe. Osebe, ki kažejo znake akutne bolezni dihal (povišana telesna temperatura, kašelj, izcedek iz nosu, kihanje, bolečine v žrelu, težko dihanje, bolečine v prsih,…), naj ne vstopajo.

• V prostorih SLOGI je obvezna uporaba zaščitne maske ves čas gibanja in zadrževanja v zaprtem javnem prostoru.

• V prostorih SLOGI se lahko nahaja en obiskovalec na 20 kvadratnih metrov površine oziroma več obiskovalcev, če gre za osebe iz skupnega gospodinjstva. Medosebna razdalja med obiskovalci mora biti najmanj 1,5 metra, razen med osebami iz skupnega gospodinjstva.

V razstavnem prostoru in dvorani SLOGI je največje hkratno število 10 obiskovalcev, pri čemer mora biti med njimi medosebna razdalja najmanj 1,5 metra, razen med osebami iz skupnega gospodinjstva. Obiskovalce razstave vljudno prosimo, da sledijo označeni smeri ogleda in se ne dotikajo razstavljenih predmetov.

• Omejitev števila obiskovalcev SLOGI ne velja za zaključene skupine na podlagi priporočil NIJZ s področja vzgoje in izobraževanja.

•  Za vpoglede v zbirke, pregled muzejskega gradiva, izposojo in pregled knjižničnega gradiva se je potrebno predhodno po e-pošti ali telefonu naročiti pri pristojnem uslužbencu (>> kontakti) in uskladiti termin obiska. Pri rokovanju z muzejskim, arhivskim in knjižničnim gradivom SLOGI morajo obiskovalci SLOGI dosledno upoštevati navodila pristojnih zaposlenih v SLOGI.

 

Hvala za Vaše sodelovanje!

 

 

Slovenski gledališki inštitut – Gledališki muzej je ponovno odprt na podlagi Odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 63/21, 66/21, 69/21 in 73/21) ter predhodnega Odloka o začasni prepovedi ponujanja kulturnih in kinematografskih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 55/21 in 60/21). Vlada Republike Slovenije veljavnost odloka določa tedensko.