" />

Navodila za obiskovalce zaradi nalezljive bolezni COVID-19

Lokacija:
Termin:

Spoštovane obiskovalke in obiskovalci Slovenskega gledališkega inštituta – Gledališkega muzeja,

Vljudno Vas prosimo, da zaradi preprečitve ponovnih izbruhov okužb in širjenja okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 upoštevate navodila za obiskovalce SLOGI:

• Pred vstopom v prostore SLOGI in ob izstopu iz prostorov SLOGI si je potrebno razkužiti roke.

• V prostore SLOGI lahko vstopajo le zdrave osebe. Osebe, ki kažejo znake akutne bolezni dihal (povišana telesna temperatura, kašelj, izcedek iz nosu, kihanje, bolečine v žrelu, težko dihanje, bolečine v prsih,…), naj ne vstopajo.

• V prostorih SLOGI je obvezna uporaba zaščitne maske ves čas gibanja in zadrževanja v zaprtem javnem prostoru, razen za govornike na dogodkih, če je zagotovljena medosebna razdalja vsaj 1,5 metra in nastopajoče na javnih kulturnih prireditvah.

• Za obiskovalce je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT (prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja) na podlagi predpisanih dokazil. Pogoj ne velja za obiskovalce, ki so mlajši od 12 let. Obiskovalcem, ki ne izpolnjujejo PCT pogoja, se vstop v prostore zavrne.

• Za vpoglede v zbirke, pregled muzejskega gradiva, izposojo in pregled knjižničnega gradiva se je potrebno predhodno po e-pošti ali telefonu naročiti pri pristojnem uslužbencu (kontakti>>) in uskladiti termin obiska. Pri rokovanju z muzejskim, arhivskim in knjižničnim gradivom SLOGI morajo obiskovalci SLOGI dosledno upoštevati navodila pristojnih zaposlenih v SLOGI. Obiskovalcem, ki ne upoštevajo navodil pristojnih zaposlenih v SLOGI, se vstop v prostore zavrne.

Hvala za Vaše sodelovanje!

Ljubljana, 15. 9. 2021