Navodila za obiskovalce zaradi nalezljive bolezni COVID-19

Lokacija:
Termin:

Spoštovane obiskovalke in obiskovalci Slovenskega gledališkega inštituta – Gledališkega muzeja,

Vljudno Vas prosimo, da za varen in brezskrben obisk upoštevate navodila za obiskovalce SLOGI:

• Pred vstopom v prostore SLOGI in ob izstopu iz prostorov SLOGI si je potrebno razkužiti roke.

• V prostore SLOGI lahko vstopajo le zdrave osebe. Osebe, ki kažejo znake akutne bolezni dihal (povišana telesna temperatura, kašelj, izcedek iz nosu, kihanje, bolečine v žrelu, težko dihanje, bolečine v prsih,…), naj ne vstopajo.

Medosebna razdalja med obiskovalci mora biti najmanj 1 meter, razen med osebami iz skupnega gospodinjstva.

• V muzejskih prostorih SLOGI je obvezna uporaba zaščitne maske. Obiskovalce vljudno prosimo, da v razstavnem prostoru sledijo označeni smeri ogleda in se ne dotikajo razstavljenih predmetov.

• V skladu z veljavnim vladnim odlokom je obisk kulturnega dogodka v dvorani SLOGI možen za obiskovalce, ki imajo s seboj potrdilo o vzpostavljeni zaščiti s cepljenjem zoper COVID-19, o preboleni bolezni, ki ni starejše od šestih mesecev, ali z negativnim rezultatom testa na virus SARS-CoV-2, ki ni starejši od 48 ur. Pogoj ne velja za obiskovalce, ki še niso dopolnili 15 let.

• Za vpoglede v zbirke, pregled muzejskega gradiva, izposojo in pregled knjižničnega gradiva se je potrebno predhodno po e-pošti ali telefonu naročiti pri pristojnem uslužbencu (kontakti>>) in uskladiti termin obiska. Pri rokovanju z muzejskim, arhivskim in knjižničnim gradivom SLOGI morajo obiskovalci SLOGI dosledno upoštevati navodila pristojnih zaposlenih v SLOGI.

Hvala za Vaše sodelovanje!

Sodelavci SLOGI

Ljubljana, 5. 7. 2021