Klasiki v stripu – Predstavitev na 38. Slovenskem knjižnem sejmu

Lokacija: Glavni oder, Steklena dvorana, Gospodarsko razstavišče
Termin: 25. 11. 2022
Čas: 14.00
Vstop prost!

Združitev dramskega besedila z vizualno podobo v stripu omogoča dramskim likom, da zaživijo na papirju in spregovorijo v oblačkih. Drama v stripu ohranja ali celo poudarja aktualnost izvirnega besedila, ki postane bralcem bolj dostopno, razumljivo in zanimivo. Slovenski gledališki inštitut s partnerjema iz Poljske in Slovaške koordinira mednarodni projekt Klasiki v stripu. Izbrali smo tri evropske dramske klasike (Sofoklejevo Antigono, Romea in Julijo Williama Shakespeara ter Kralja Ubuja Alfreda Jarryja), ki so jih trije vizualni umetniki udejanjili v treh stripih.

Na Slovenskem knjižnem sejmu bomo predstavili projekt Klasiki v stripu, dramska besedila v stripovski različici in spremljevalni pedagoški program. V pogovoru bodo sodelovali avtor stripa Kralj Ubu ali Poljaki Ciril Horjak, avtor prevoda Jarryjeve drame Primož Vitez, urednici Mojca Jan Zoran in Martina Vannayova ter pedagoginja Sandra Jenko. Pogovor bo moderiral urednik serije Rok Andres.

Na stojnici Slovenskih gledaliških založnikov boste sveže izdana stripa Kralj Ubu ali Poljaki ter Romeo in Julija lahko tudi kupili.

Novost 38. Slovenskega knjižnega sejma je Stripovski kotiček, kjer lahko prelistate tudi Klasike v stripu in v petek, 25. 11., ob 16. uri, ujamete Cirila Horjaka, ki bo z veseljem podpisal vaš izvod Kralja Ubuja.

Lepo vabljeni!