Strokovno izobraževanje: Celovit in kakovosten obisk gledališča za trajnostni razvoj gledališke pismenosti

Lokacija: Slovenski gledališki inštitut (Mestni trg 17, Ljubljana) in SNG Drama Ljubljana (Erjavčeva cesta 1, Ljubljana)
Termin: 22. 01. 2020 – 05. 02. 2020
Kotizacija: 42 EUR

Slovenski gledališki inštitut (SLOGI) in Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana (SNG Drama) organizirata strokovno izobraževanje, namenjeno učiteljem osnovnih in srednjih šol, učiteljem izbirnih predmetov s področja gledališča, mentorjem gledaliških skupin ter koordinatorjem kulturno-umetnostne vzgoje.

Strokovno izobraževanje v celotnem obsegu 16 ur bo potekalo v štirih popoldanskih terminih med 22. januarjem in 5. februarjem 2020 ter zajema tudi ogled gledališke predstave v SNG Drama Ljubljana. Udeleženci se bodo seznanili o pomembnosti ustreznega izbora kakovostne gledališke predstave za določeno starostno skupino, spoznali vzorčni model celovitega gledališkega obiska ter aktivno preizkusili metode in ustvarjalne pristope učinkovite integracije ogleda predstave v pouk.

Program predvideva naslednje tematske sklope:

22. januar 2020, ob 14.30 v SLOGI, 4 ure

Izbor kakovostne predstave za otroke in mladino, predavanje

Ustvarjalna priprava na ogled predstave, delavnica

29. januar 2020, ob 14.30 v SNG Drama, 4 ure

Jeziki gledališča, delavnica

30. januar 2020, ob 15.00 v SNG Drama, 4 ure

Celovit obisk gledališča, delavnica

5. februar 2020, ob 14:30 v SLOGI, 4 ure

Refleksivno poustvarjanje po ogledu predstave, delavnica

 

Strokovno usposabljanje je vključeno tudi v Katalog programov nadaljnjega izobraževanja in usposabljanja strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju (KATIS) Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport RS.

Kotizacija za udeležbo je 42 EUR (vstopnina za predstavo je vključena). Udeleženci strokovnega usposabljanja bodo prejeli potrdilo, ki je izdano v skladu z določili Pravilnika o napredovanju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju v nazive in ga bodo lahko uveljavljali v vlogi za napredovanje.

Strokovni delavci vzgojno-izobraževalnih zavodov se lahko do 10. januarja 2020 prijavite preko spletnega sistema KATIS. Prijave sprejemamo tudi na naslovu sandra.jenko@slogi.si.

 

 

Prijava na dogodek

[ninja_form id=2]