Sejem na zraku

Slovenski gledališki založniki na Sejmu na zraku

Lokacija: Park Zvezda
Termin: 22. 04. 2023
Čas: Od 10.00 do 22.00
Ni samoumevno, da lahko v slovenščini beremo toliko dobrih knjig!
Svetovni dan knjige in avtorskih pravic je tudi pri nas povezan z nakupovanjem in podarjanjem knjig, zato skladno s to tradicijo v pisarni Ljubljane, Unescovega mesta literature v sodelovanju s skupnostjo založnikov in založnic v parku Zvezda že tretjič zapored organiziramo knjižni Sejem na zraku. Sejem je odlična priložnost, da se z obiskom, druženjem, nakupi, in podarjanjem knjig skupaj poklonimo trudu, ki je vedno znova vložen v to, da imamo toliko dobrih knjig.
Vabimo na celodnevni knjižni sejem in spodbujamo:
PODARIMO SI KNJIGE OB SVETOVNEM DNEVU KNJIGE!
V parku Zvezda bomo od jutra do noči v sodelovanju s skoraj 50 založbami razprostrli stojnice in mize, obložene z najboljšim, kar lahko ponudijo. Za sejem pripravljajo poseben izbor knjig, tudi s sejemskimi popusti, med njimi številne knjižne novosti. Številni založniki in založnice bodo prisotni na svojih stojnicah, na voljo za srečanja, pogovore in predstavitve knjig.
SEJEMSKI ODER
Pogovori in predstavitve knjig se bodo cel sejemski dan odvijali tudi na sejemskem odru.
PODPISOVANJE KNJIG
Ob stojnicah založnikov bodo potekala podpisovanja avtorjev in avtoric. Razpored podpisovanj ob stojnicah založnikov bo znan v kratkem.
SEJEM in DRUŽENJE V NOČ
S sejmom v soorganizaciji Založbe Sanje praznujemo tudi Noč knjige (prav tako 23. aprila), zato bo sejem, ki bo za prijetno vzdušje osvetljen z namiznimi svetilkami, odprt do 22. ure!

Za Sejem na zraku smo tudi Slovenski gledališki založniki za vas pripravili poseben izbor knjig in knjižne novosti po ugodnih cenah. 

Slovenski gledališki založniki: Slovenski gledališki inštitut, Emanat, Knjižnica MGL in Zavod Maska se na Sejmu na zraku predstavljamo z novitetami, temeljnimi deli in založniškimi zanimivostmi, namenjenimi strokovni in tudi širši javnosti – ustvarjalcem, raziskovalcem in gledalcem, vsevedom, radovednim, starejšim in mladim. Gledališče ni zgolj predstava, je tudi razvejana stroka z večtisočletno tradicijo. Gledališka zgodovina, teorija, kritika in analiza, razmisleki, znanja, vedenja, veščine … so zapisani v knjigah, revijah …, ki jih predstavljamo slovenski gledališki založniki.

Lepo vabljeni!