Vir: Ikonoteka SLOGI

V SLOGI na spletu #ostanimodoma

Lokacija:
Termin:
V dneh, ko vrata kulturnih ustanov ostajajo zaprta in kulturo uživamo preko naših elektronskih naprav, lepo vabljeni da vstopite v virtualno ponudbo Slovenskega gledališkega inštituta – Gledališkega muzeja.

 

Posamične vsebine SLOGI Vam redno predstavljamo na Facebook strani – spremljajte nas na FB.

 

– Na virtualno vodstvo se po stalni razstavi Hoja za gledališčem. Od jezuitov do Cankarja se lahko podate v slovenskem znakovnem jeziku s podnapisi.

– Med e-razstavami, ki smo jih pripravili samostojno ali v sodelovanju z domačimi in mednarodnimi partnerji in smo jih med drugim posvetili Alenki Bartl, prejemnicam in prejemnikom Borštnikovega prstana, slovenskim Hamletom, 150-letnici ustanovitve Dramatičnega društva, Jožetu Babiču, Dušanu Jovanoviću, FBS, Cankarjevim Hlapcem, Franu Milčinskemu, Milanu Butini, Mihi Malešu, Josipu Primožiču, zgodovini Evrope skozi pripoved gledališča, …

– V Digitalni knjižnici najdete težje dostopna dramska besedila starejših in sodobnih avtorjev. Nekatera so ohranjena le v rokopisih, druga kot tipkopisi ali časopisne objave. Zaradi večje preglednosti je vsako objavljeno besedilo opremljeno z osnovnimi podatki (zvrst, število oseb, podatki o virih, uprizoritvah in avtorju) in s povzetkom dramskega dogajanja. Na spletnih straneh SLOGI najdete tudi nekatere prevode dramskih tekstov v slovenščino, ki so nastajali vse od srede 19. stoletja do danes ter prevode nekaterih dramskih besedil slovenskih avtorjev v tuje jezike. Obe bazi redno dopolnjujemo.

– Na spletni platformi Zlata paličica, referenčni bazi za iskanje in prvo spoznavanje kakovostnih gledaliških predstav za otroke in mladino, spoznavate gledališko ponudbo, ki mladim obiskovalcem omogoča umetniško bogato, vsebinsko zanimivo, čustveno vznemirljivo, očarljivo in navdušujočo gledališko izkušnjo. Kaj si boste ogledali, ko se ponovno odprejo gledališča? Lepo vabljeni tudi k ogledu bogate spletne ponudbe predstav, ki jih v teh dneh na svojih straneh nudijo naša gledališča.

– V Repertoarju – digitalni bazi , ki jo SLOGI ureja na portalu SIGledal.org, lahko raziskujete podroben popis uprizoritev v slovenskem profesionalnem, polprofesionalnem in zunajinstitucionalnem gledališču v zadnjih 150 letih slovenske gledališke zgodovine, od leta 1867 dalje.

– Iz znanstvene revije Amfiteater si, razen zadnje številke, lahko preberete izvirne članke s področja scenskih umetnosti v širokem razponu od dramskega gledališča, dramatike, plesa, performansa do hibridnih umetnosti.

Iz naših zbirk si ogledate še naša grdiva, ki jih predstavljamo mesečno ter posnetke nekaterih naših zadnjih dogodkov v SLOGI.

 

Želimo Vam obilo zdravja in naj Vam e-kultura vliva moči in polepša te dni. #ostanimodoma