Ta veseli dan kulture 2021 s SLOGI – Gledališkim muzejem

Lokacija: www.slogi.si
Termin: 03. 12. 2021
Tudi letos se pridružujemo Temu veselemu dnevu kulture, praznovanju 3. decembra – Prešernovega rojstnega dne. Lepo vabljeni na gledališka raziskovanja!

 

Gledališki delovni listi SLOGI – Gledališkega muzeja, e-raziskovalna gradiva

Lepo vabljeni, da se podate na e-raziskovanje s šestimi različnimi delovnimi listi, na katerih smo naloge pripravili tako, da ustrezajo različnim starostnim skupinam.

Za najmlajše sta najbolj primerna USTVARJALNA delovna lista (Matiček, Nežka) kjer si lahko po enostavnih navodilih izdelajo čisto pravi lutki na palici. Najmlajši bodo potrebovali malo pomoči starejših pri izrezovanju, pobarvali in kasneje igrali pa se bodo zagotovo lahko sami. Če pomoči v tistem trenutku ni na voljo, pa se lahko lista uporabi kot pobarvanko.

Za tiste, starejše, ki že poznajo črke in osnovno že povezujejo črke v besede, sta primerna lista ISKALNICA (gledališki poklici, gledališki prostori), kjer morajo med zmešanimi črkami v kvadratu poiskati gledališke besede – na enem poklice, na drugem listu pa prostore v gledališču.

Za še bolj zahtevne, pa sta na voljo dve KRIŽANKI (dopolnjevanje, gledališka gesla). Križanka za dopolnjevanje, kjer so besede že podane in jih je potrebno pravilno razvrstiti in križanka z gesli, kjer moramo iz opisov izbrati pravilno geslo in ga zapisati v križanko.

Lepo vabljeni, da si pridobljeno znanje še poglobite na naši stalni razstavi.

Delovni listi:

Vsi, ki nam boste na slogi@slogi.si poslali rešitve (fotografijo) delovnega lista, si boste prislužili simbolično nagrado.

 

Gledališki e-detektivi, e-igre (e-izobraževanje)

 

Preizkusite svoje znanje o gledališču in rešite naše spletne raziskovalne naloge. Kaj veste o gledališču? Kaj potrebujemo za gledališko predstavo? Kje je kaj v gledališču? Kdo vse dela v gledališču? In še raziskovanje skozi kostumske in scenske skice, gledališke stavbe ter gledališke izraze.

 

Stalna razstava Hoja za gledališčem – Od jezuitov do Cankarja

Hoja za gledališčem. Od jezuitov do Cankarja. Fotografija: Dragan Babič. Vir: Slovenski gledališki inštitut.Stalna razstava slikovito predstavlja začetke in osrednje tokove gledališča v Sloveniji, njegovo vpetost v evropska kulturna dogajanja in njegovo vlogo pri oblikovanju slovenske nacionalne zavesti.

Razstavo si lahko ogledate v živo med 9. in 16. uro, najmlajši se na razstavo lahko podajo tudi z raziskovalnimi delovnimi listi. Vstop prost! Za obisk muzeja je potrebno izpolnjevanje PCT pogoja za vse obiskovalce, starejše od 12 let. Razstavo si lahko ogledate tudi virtualno.

 

 

Raziskovalne igre in delovni listi, bodo za Vas, Vaše najmlajše in tudi nekoliko starejše na voljo še po 3. decembru.