TA VESELI DAN KULTURE s SLOGI – Gledališkim muzejem

Lokacija: www.slogi.si
Termin: 03. 12. 2020
Tudi letos se pridružujemo Temu veselemu dnevu kulture, praznovanju 3. decembra – Prešernovega rojstnega dne, ki tokrat, zaradi epidemiološke situacije, poteka po spletu. Lepo vabljeni, da nas obiščete online:

 

Gledališki delovni listi SLOGI – Gledališkega muzeja, e-raziskovalna gradiva

V časih, ko se življenje odvija v veliki meri pred raznimi ekrani, smo za najmlajše mlade pripravili možnost kvalitetnega preživljanja časa vsaj malo stran od ekrana. Ne le, da to razbremeni že tako preutrujene oči naših najmlajših, informacije, ki jih napišemo z roko, se v našem spominu zadržijo dlje časa, samo pisanje z roko pa nam pomaga pri ohranjanju dolgoročne pozornosti. Pripravili smo 6 različnih delovnih listov, na katerih so naloge oblikovane tako, da ustrezajo različnim starostnim skupinam.

 

Gledališki e-detektivi, e-igre (e-izobraževanje)

 

Preizkusite svoje znanje o gledališču in rešite naše spletne raziskovalne naloge. Kaj veste o gledališču? Kaj potrebujemo za gledališko predstavo? Kje je kaj v gledališču? Kdo vse dela v gledališču? In še raziskovanje skozi kostumske in scenske skice, gledališke stavbe ter gledališke izraze.

 

Video vodič v slovenskem znakovnem jeziku s podnapisi in virtualni sprehod po naši stalni razstavi Hoja za gledališčem – Od jezuitov do Cankarja

Hoja za gledališčem. Od jezuitov do Cankarja. Fotografija: Dragan Babič. Vir: Slovenski gledališki inštitut.Stalna razstava slikovito predstavlja začetke in osrednje tokove gledališča v Sloveniji, njegovo vpetost v evropska kulturna dogajanja in njegovo vlogo pri oblikovanju slovenske nacionalne zavesti.

 

 

Raziskovalne igre in delovni listi, bodo za Vas, Vaše najmlajše in tudi nekoliko starejše na voljo še po 3. decembru, v času začasnega zaprtja našega muzeja.