SLOGI

Strokovna usposabljanja s področja gledališča in dramatike 2019/2020

Lokacija: Slovenski gledališki inštitut in SNG Drama Ljubljana
Termin:
20-42 EUR

za učitelje, profesorje, mentorje gledaliških skupin ter koordinatorje kulturno-umetnostne vzgoje

 

V šolskem letu 2019/20  Slovenski gledališki inštitut organizira v sodelovanje z drugimi kulturnimi ustanovami in ustvarjalci naslednja strokovna izobraževanja:

 

Ustvarjalni pristopi pri poučevanju literature

21. in 22. 8. 2019, 9.00–17.00, Slovenski gledališki inštitut, 16 ur, kotizacija 40 EUR

Udeleženci izobraževanja spoznajo različne ustvarjalne pristope prožnega in interdisciplinarnega poučevanja književnosti. Med drugim bomo dramatizirali izbrano besedilo, preizkusili tehniko kamišibaja, raziskovali gibalno izražanje ter ustvarili vizualno podobo. Program

 

V svetu Cankarjeve dramatike

6. 9. 2019, 15.30–21.30, Slovenski gledališki inštitut in SNG Drama Ljubljana, 8 ur, kotizacija 20 EUR / termin izobraževanja je odpovedan

Skupaj vstopimo v svet Cankarjeve dramatike (razpisani sklop iz književnosti za izpit splošne mature iz slovenščine 2020) ter podrobneje spoznajmo gledališko in družbeno-politično življenje v njegovi dobi. Na izobraževanju se bodo prepletla strokovna predavanja, ustvarjalne vaje ter predstavitve gradiv iz uprizoritev za celostno teoretsko in praktično obravnavo tematike.

 

Po sledeh gledališke zgodovine

16. 11. 2019, 9.00–16.30, Slovenski gledališki inštitut, 8 ur, kotizacija 20 EUR

Udeleženci se bodo sprehodili skozi zgodovino gledališča od antike do 20. stoletja ter se seznanili z značilnostmi posameznih obdobij, ki jih bodo umestili tudi v zgodovinski kontekst. Spoznali bodo različne vire in nosilce informacij ter preizkusili ustvarjalne pristope za poučevanje gledališke dediščine.

 

Celovit in kakovosten obisk gledališča za trajnostni razvoj gledališke pismenosti

predvidoma januarja 2020, Slovenski gledališki inštitut in SNG Drama Ljubljana, 16 ur, kotizacija 42 EUR

Udeleženci se seznanijo o pomembnosti ustreznega izbora kakovostne gledališke predstave za določeno starostno skupino, spoznajo vzorčni model celovitega gledališkega obiska ter aktivno preizkusijo metode in ustvarjalne pristope učinkovite integracije ogleda predstave v pouk.

 

 

Za udeležbo na strokovnem usposabljanju prejmete potrdilo, ki je izdano v skladu z določili Pravilnika o napredovanju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju v nazive in ga boste lahko uveljavljali v vlogi za napredovanje.

Prijave sprejemamo do zasedbe prostih mest na naslovu sandra.jenko@slogi.si.

 

Prijava na dogodek