Predstava na daljavo pod drobnogledom – za učitelje osnovnih in srednjih šol

Lokacija:
Termin:

V posebnem obdobju, ko si razstave, koncerte, gledališke predstave in druge kulturno-umetniške vsebine privoščimo od doma in ko za vrtce, osnovne in srednje šole potekajo kulturni dnevi na daljavo, smo vzgojitelji, učitelji in starši hvaležni za kakovosten, ustvarjalen navdih, ki nam ga kulturne ustanove ponujajo preko družabnih omrežij in spletnih strani.

Tudi Slovenski gledališki inštitut vabi učitelje osnovnih in srednjih šol, ki želijo ogled predstave preko spleta nadgraditi s spremljevalnimi, ustvarjalnimi dejavnostmi za svoje učence in dijake, k sodelovanju v programu Predstava pod drobnogledom.

Stopite v stik z nami (info@zlatapalicica.si) in sporočite nam (nekaj dni vnaprej), katero kakovostno predstavo iz kataloga platforme Zlata paličica ter iz spletne ponudbe gledališč si bodo vaši učenci ali dijaki ogledali na daljavo. V čim krajšem možnem času vam bomo odgovorili in posredovali predloge za dejavnosti, ki bodo otrokom in mladim približali gledališko umetnost ter jih spodbudili k lastni ustvarjalnosti.

 

Spletna platforma Zlata paličica je referenčna baza za iskanje in prvo spoznavanje kakovostnih gledaliških predstav za otroke in mladino. Namenjena je vsem, ki radi obiskujejo gledališče in želijo v gledališki svet vpeljati tudi odraščajoče občinstvo. Lepo vabljeni k ogledu.

 

Platforma Zlata paličica je del nacionalnega projekta kulturno-umetnostne vzgoje Gleda(l)išče za povečanje gledališke pismenosti in ustvarjalnosti otrok, mladih in strokovnih delavcev, spodbujanje medpodročnih kreativnih partnerstev ter razvoj splošnih kompetenc na področju kulture. Naložbo sofinancirata Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.