Poletna muzejska noč 2021 v SLOGI – Gledališkem muzeju

Lokacija: Slovenski gledališki inštitut - Gledališki muzej, Mestni trg 17, Ljubljana
Termin: 19. 06. 2021
Čas: 18.00–24.00
Vstop prost!

Tudi letos se v Slovenskem gledališkem inštitutu – Gledališkem muzeju pridružujemo akciji Poletne muzejske noči in 19. junija 2021, tradicionalno na tretjo junijsko soboto od poznega popoldneva pa do polnoči pripravljamo brezplačen program.

Hoja za gledališčem. Od jezuitov do Cankarja, stalna razstava

18.00-24.00

Stalna razstava slikovito predstavlja začetke in osrednje tokove gledališča v Sloveniji, njegovo vpetost v evropska kulturna dogajanja in njegovo vlogo pri oblikovanju slovenske nacionalne zavesti.  Več o razstavi >>

Gledališki detektivi na stalni razstavi, igrivo individualno raziskovanje razstave za otroke in družine

18.00-23.00

Domiselno in kreativno spoznavanje vsebin stalne razstave. V raziskovalni igri se otroci sami ali s pomočjo staršev podajo po razstavi, rešujejo različne naloge in tako spoznajo zgodovino gledališča na Slovenskem.

Moje gledališče v malem, ustvarjalni kotiček za otroke in družine

18.00-21.30

Ustvarjalno spoznavanje značilnosti in ključnih elementov odra ter domiselna izdelava malega odra iz papirja z lutkami, da otroci lahko odigrajo svojo predstavo.

 

Lepo vabljeni, da nas obiščete tudi virtualno:
Gledališki E-detektivi, spletna raziskovalna igra
Preizkusite svoje znanje o gledališču in rešite naše spletne raziskovalne naloge. Kaj veste o gledališču? Kaj potrebujemo za gledališko predstavo? Kje je kaj v gledališču? Kdo vse dela v gledališču? In še raziskovanje skozi kostumske in scenske skice, gledališke stavbe ter gledališke izraze. Mlajši detektivi lahko za pomoč prosijo starše ali starejše sorojence. Gledališki e-detektivi >>

E-razstave SLOGI – Gledališkega muzeja >>

 

Program Poletne muzejske noči 2021

Avtor: Peter Berberih. Ilustracije Uroš Lehner.

 

Lepo vabljeni!