Pismenost za gledališče, nacionalni posvet kulturno-umetnostne vzgoje

Lokacija: Cankarjev dom, Ljubljana
Termin: 12. 04. 2021

Organizatorji: Slovenski gledališki inštitut, Zavod Republike Slovenije za šolstvo, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport RS, Ministrstvo za kulturo RS, Cankarjev dom v Ljubljani ter kulturne ustanove in ustvarjalci s področja uprizoritvenih umetnosti

Na drugem celodnevnem strokovnem posvetu o kulturno-umetnosti vzgoji (KUV) na področju gledališča se bomo posvetili vprašanju razvoja občinstva ter gledališkemu opismenjevanju otrok, mladine in strokovnih delavcev. Z interdisciplinarno skupino strokovnjakov bomo razmišljali o dejavnostih za razvoj aktivnega in kritičnega občinstva ter spodbujanju ustvarjalnosti. Ob tem bomo spoznali različne primere kreativnega partnerstva profesionalnih gledaliških ustanov in ustvarjalcev z vzgojno-izobraževalnimi zavodi in strokovnimi delavci v vzgoji in izobraževanju. Popoldanski del izobraževanja bo namenjen praktičnim gledališkim delavnicam za dvig gledališke pismenosti.

Vabljeni strokovni delavci v vzgoji, izobraževanju in kulturi, koordinatorji KUV, gledališki ustvarjalci, mentorji gledaliških skupin ter vsi, ki verjamete v gledališče in umetnost!

Program posveta in prijavnica bosta 15. marca objavljena na spletni strani Zavoda Republike Slovenije za šolstvo. Udeležba je brezplačna!

V primeru, da izvedba v živo ne bo mogoča, bo dogodek izveden v spletni obliki, v ponedeljek 12., torek 13. in sredo 14. aprila med 17.00 in 19:30.

Za dodatne informacije pišite, prosim, na naslov: izobrazevanje@slogi.si.

 

Slovenski gledališki inštitut je nacionalni koordinator kulturno-umetnostne vzgoje za gledališko področje, nosilec in izvajalec nacionalnega projekta Gleda(l)išče ter urednik spletne platforme Zlata paličica, referenčne baze za iskanje in prvo spoznavanje kakovostnih gledaliških predstav profesionalnih gledaliških ustvarjalcev za otroke in mladino.