Alan Bennett, Blaznost Jurija III., Mestno gledališče ljubljansko, premiera 13. maja 1994. Na fotografiji: Janez Hočevar, Maja Šugman. Foto Tone Stojko; Ikonoteka SLOGI – Gledališki muzej.Foto Tone Stojko; Ikonoteka SLOGI – Gledališki muzej

Iz naših zbirk – Potujoča razstava Gledališče Möderndorfer v Mestni hiši v Ljubljani

Lokacija: slogi.si
Termin: 01. 07. 2024

 

Predstavljamo vam zbirke SLOGI – Gledališkega muzeja.

Potujoča razstava Gledališče Möderndorfer v Mestni hiši v Ljubljani

SLOGI je junija 2023 v okviru FBS odprl razstavo Gledališče Möderndorfer, nato pa z njo gostoval v Slovenskem ljudskem gledališču Celje, Prešernovem gledališču Kranj, Slovenskem narodnem gledališču Nova Gorica in Slovenskem stalnem gledališču v Trstu. V vsakem gledališču je razstava zaživela drugače – ne le zaradi različnih ambientov in prostorskih možnosti, temveč tudi zaradi odločitve kustosinje mag. Tee Rogelj, da jo v sodelovanju z gostiteljskimi gledališči vsakokrat dopolni z nekaj kostumi iz upodobljenih uprizoritev.

Postavitev v Zgodovinskem atriju Mestne hiše pri tem ni izjema – razstava tam gostuje od 27. junija do 1. avgusta 2024 – v sodelovanju s Slovenskim narodnim gledališčem Opera in balet Ljubljana in z vrhunskim kostumografom Alanom Hraniteljem jo nadgrajujemo s kostumi in scenskimi elementi iz krstne uprizoritve slovenske opere Samorog (2021) Pavla Šivica.

Vabljeni!

Iz naših zbirk – plakat julij 2024: