GLEDIŠČE* z januarjem 2015 prinaša niz pogovorov, ki jih bo Jedrt Jež Furlan vodila o gledališču v njegovem najširšem pomenu.Foto: Jaka Koren

GLEDIŠČE* Naježeno in jedrnato v živo: Uršula Cetinski.

Lokacija: SLOGI – Gledališki muzej (Mestni trg 17, Ljubljana)
Termin: 27. 01. 2015
Čas: 18. uri

GLEDIŠČE* z januarjem 2015 prinaša niz pogovorov, ki jih bo Jedrt Jež Furlan vodila o gledališču v njegovem najširšem pomenu. Na prvem, v torek, 27. januarja 2015, bomo gostili direktorico, novinarko, dramaturginjo … Uršulo Cetinski.

 

Uršula Cetinski je diplomirala iz primerjalne književnosti in nemščine na Filozofski fakulteti v Ljubljani ter pridobila naziv »Master in Advanced Studies« (Univerza Johannesa Keplerja, Linz, Avstrija). Svojo kariero je posvetila gledališču. Bila je direktorica in dramaturginja gledališča Koreodrama Ljubljana, vodja gledališkega programa v Cankarjevem domu (gledališče in sodobni ples, mednarodni program ter koprodukcije s slovenskimi neodvisnimi skupinami) ter direktorica in umetniški vodja Slovenskega mladinskega gledališča. Je ustanoviteljica mednarodnega festivala sodobnih umetnosti Mesto žensk v Ljubljani, med leti 1995 in 1998 pa je bila tudi njegova umetniška direktorica. Bila je namestnica direktorice in programska selektorica mednarodnega gledališkega festivala Exodos v Ljubljani, soselektorica Gibanice, prvega festivala slovenskega plesa, in ena izmed treh selektorjev festivala Ost-West Akademie v produkciji gledališča Tanzquartier na Dunaju. O slovenski pisateljici Almi Karlin je napisala monodramo Alma. Je avtorica kolumen s prispevki o sodobni umetnosti in kulturni politiki, številnih člankov in prispevkov v slovenskih in mednarodnih medijih ter prevajalka iz nemščine, bila je kulturna novinarka in kulturna urednica Radia Študent … S 15. oktobrom 2014 je nastopila mandat generalne direktorice kulturnega in kongresnega centra Cankarjev dom.

 

V pogovoru se bomo dotaknili tudi aktualnih tem kot so: kadrovski potencial v umetnosti, mandati direktorjev in vodilni kadri v umetnosti, fleksibilnost igralcev, profiliranost naših umetniških institucij, kulturno-umetnostna vzgoja, …

 

Publicistka Jedrt Jež Furlan se aktivno ukvarja s področjem uprizoritvenih umetnosti in kulturne politike. V sklopu pogovorov bo z gosti obravnavala teme in izzive sodobnega gledališkega prostora … Naježeno in jedrnato v živo.