Gledališki delovni listi, e-raziskovalna gradiva

Lokacija: www.slogi.si
Termin:

V časih, ko se življenje odvija v veliki meri pred raznimi ekrani, se nam je zdelo pomembno, da ponudimo za naše najmlajše možnost kvalitetnega preživljanja časa vsaj malo stran od ekrana. Ne le, da to razbremeni že tako preutrujene oči naših najmlajših, informacije, ki jih napišemo z roko, se v našem spominu zadržijo dlje časa, samo pisanje z roko pa nam pomaga pri ohranjanju dolgoročne pozornosti.

Zaradi vseh teh dejavnikov, smo se odločili in pripravili 6 različnih delovnih listov, na katerih so naloge oblikovane tako, da ustrezajo različnim starostnim skupinam.

Za najmlajše sta najbolj primerna USTVARJALNA delovna lista (Matiček, Nežka) kjer si lahko po enostavnih navodilih izdelajo čisto pravi lutki na palici. Najmlajši bodo potrebovali malo pomoči starejših pri izrezovanju, pobarvali in kasneje igrali pa se bodo zagotovo lahko sami. Če pomoči v tistem trenutku ni na voljo, pa se lahko lista uporabi kot pobarvanko.

Za tiste, starejše, ki že poznajo črke in osnovno že povezujejo črke v besede, sta primerna lista ISKALNICA (gledališki poklici, gledališki prostori), kjer morajo med zmešanimi črkami v kvadratu poiskati gledališke besede – na enem poklice, na drugem listu pa prostore v gledališču.

Za še bolj zahtevne, pa sta na voljo dve KRIŽANKI (dopolnjevanje, gledališka gesla). Križanka za dopolnjevanje, kjer so besede že podane in jih je potrebno pravilno razvrstiti in križanka z gesli, kjer moramo iz opisov izbrati pravilno geslo in ga zapisati v križanko.

Upamo, da bomo poleg spočitih oči, novih idej (ob pisanju z roko se nam utrne več idej) in kvalitetno preživetega časa, rešili tudi kakšno organizacijsko težavo, ko bi v istem trenutku vsi člani družine želeli uporabljati isti računalnik.

Lepo vabljeni, da si pridobljeno znanje še poglobite na naši stalni razstavi. Vsi tisti, ko boste na razstavo prišli z rešenim delovnim listom, si boste prislužili prav posebno nagrado.

P.S.: Če pa imate računalnik na voljo in še niste izkoristili vseh dnevnih minut pred ekranom, pa vljudno vabljeni, da se preizkusite v naših e-igrah GLEDALIŠKI E-DETEKTIVI, ki so dostopne na naši spletni strani.

Delovni listi: