Pogovori z avtoricami besedil, nominiranih za nagrado Slavka Gruma 2021

Lokacija: spletni in FB strani Slovenskega gledališkega inštituta in Prešernovega gledališča Kranj
Termin: 30. 03. 2021 – 01. 04. 2021

51. Teden slovenske drame (TSD) je zaradi trenutnih epidemioloških razmer sicer prestavljen na november, del festivalskega programa pa vendarle poteka v običajnem terminu TSD.

V soboto, 27. marca, na svetovni dan gledališča, ko se TSD običajno prične, so organizatorji festivala razglasili letošnje nominiranke za nagrado Slavka Gruma.

Žirija v sestavi Matej Bogataj, Srečko Fišer (predsednik) in Amelia Kraigher je med šestintridesetimi besedili, ki so prispela na natečaj za nagrado Slavka Gruma, letos nominirala naslednja štiri: Delo in deklica I–V: Drame tlačank Nike Švab, Franc Vedrane Grisogono Nemeš, potem že tečem Simone Semenič in Tega okusa še niste poskusili Maje Šorli.

Pogovore, ki smo jih posneli z avtoricami nominiranih besedil, je vodila Ana Perne iz Slovenskega gledališkega inštituta (SLOGI), pripravili smo jih v sodelovanju s Prešernovim gledališčem Kranj (PG Kranj) in Layerjevo hišo. Na spletnih straneh SLOGI in PG Kranj bomo pogovore objavljali od ponedeljka, 29. marca, do četrtka, 1. aprila. Lepo vabljeni k ogledu!

Prejemnica nagrade Slavka Gruma bo razglašena v torek, 6. aprila, na dan, ko bi se morala v običajnem terminu zgoditi sklepna prireditev festivala.

 

Maja Šorli: Tega okusa še niste poskusili, nominirano besedilo za nagrado Slavka Gruma 2021

Simona Semenič: potem že tečem, nominirano besedilo za nagrado Slavka Gruma 2021

Vedrana Grisogono Nemeš: Franc, nominirano besedilo za nagrado Slavka Gruma 2021

Nika Švab: Delo in deklica I.–V.: Drame tlačank, nominirano besedilo za nagrado Slavka Gruma 2021