BOBRI, 10. ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje

BOBRI, 10. ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje

Lokacija: Ljubljana
Termin: 20. 01. 2018 – 08. 02. 2018

V letu 2018 bo rdeča nit festivala poezija, ki jo bomo na različne načine predstavljali obiskovalcem. V svet poezije bomo vstopali preko različnih glasbenih, gledaliških, knjižnih in filmskih dogodkov, na številnih delavnicah se bomo z njo poigrali, iskali rime in kovali svoje … Spoznavali bomo slovenske pesnike, tako tiste, ki jih ni več med nami, a so pomembno zaznamovali področje pesništva za otroke, kot tiste, ki nas s svojim pisanjem in nastopi razveseljujejo še danes.

 

Prirediteljica festivala: Mestna občina Ljubljana; izvršni producent: Slovensko mladinsko gledališče

 

Udeležence delavnic lepo vabimo, da pozorno spremljajo delavnice, jih kasneje ujamejo v risbo ali spis, posnamejo kakšno fotografijo ali video in sodelujejo na nagradnem natečaju za zelo lepe nagrade. Letos lahko sodelujete tudi v Bobrovem pesniškem natečaju, in sicer s kakšno svojo pesmijo, ki so jo že, ali jo še bodo napisali, oziroma z rap poezijo. Več o natečaju si lahko preberete v Bobrovem dnevniku. Vtise lahko pošljete tudi na naslov bobri@mladinsko-gl.si. Več na spletni strani festivala, kjer lahko rešite tudi Bobrov kviz, si ogledate Bobrov strip in se naučite Bobrove pesmi Bobrévke Andreja Rozmana Roze.

 

Delavnice SLOGI na Bobrih

 

sreda, 24., in četrtek, 25. 1., ob 9. uri (za šole)
Ko angeli omagajo: “Hlapci” v stripu, gledališko-stripovska delavnica, 120′, 12–14 let

Ko angeli omagajo Hlapci v stripu, gledališko-stripovska delavnica, 120', 12–14 letV okviru projekta Cankar v stripu so svojo upodobitev dobili tudi Hlapci, in sicer pod peresoma pisatelja Andreja Rozmana – Roze in ilustratorja Damijana Stepančiča. Zaradi združitve besede s podobo je postala Cankarjeva dramatika dostopnejša tudi mladim. Na delavnici bodo udeleženci s pomočjo stripa spoznali glavne like, jim posodili svoj glas in telo ter se vprašali, kaj se zgodi, ko angeli omagajo. Za udeležbo je potrebno vsaj osnovno poznavanje Cankarjeve drame Hlapci. Delavnico bosta vodila kustosinja in pedagoginja Sandra Jenko in ilustrator Damijan Stepančič. Vstop prost. Število mest je omejeno (25 udeležencev). Informacije in prijave na: sandra.jenko@slogi.si.

 

 

četrtek, 1., in petek, 2. 2., ob 9. uri (za vrtce in šole)
sobota, 3. 2., ob 10. uri (za izven)
Povodni mož, ustvarjalna delavnica, 90′, 4–9 let

Povodni mož, ustvarjalna delavnica, 90', 4–9 letOd nekdaj lepé so Ljubljanke slovele, al lepše od Urške bilo ni nobene … Prisluhnili bomo verzom Prešernove balade, spoznali povodnega moža in Urško ter si ogledali, kako sta leta 1997 v predstavi Lutkovnega gledališča Jože Pengov zares zaplesala nad Ljubljanico. Navdihnjeni z glasbenim, plesnim in lutkovnim spektaklom bomo skupaj izdelali tudi svoje lutke in z njimi zaplesali, kot bi nas nosil vihar … Vstop prost. Število mest je omejeno (20 udeležencev). Informacije in prijave na: sandra.jenko@slogi.si.