Ob mednarodnem muzejskem dnevu vabljeni na zajtrk, na katerem vam bomo postregli z zdravo dozo muzejskega dogajanja.

Zajtrk v muzeju

Lokacija: Narodni muzeju Slovenije (Maistrova ulica 1, Ljubljana)
Termin: 13. 05. 2015
Čas: 11. uri

Slovenski muzeji in galerije so za razvoj kulture še posebej pomembni. Zbirajo, predstavljajo, proučujejo in interpretirajo predmete in tako tkejo kolektivno predstavo kulture. So odprte institucije, vedno na voljo najširši javnosti. Odpirajo in omogočajo demokratično razpravo o najrazličnejših družbenih problemih. Obiskovalce vzpodbujajo k kritičnemu razmišljanju in jih vabijo, da aktivno in ustvarjalno izražajo svoja mnenja. So dinamične institucije in izvajajo lokalne in mednarodne projekte, ki že dolgo segajo preko zgolj varovanja in predstavljanja slovenske kulturne dediščine na področja izobraževanja, izmenjave znanja, dela z ranljivimi skupinami, raziskovanja, uvajanja novih tehnologij in nove produkcije.

 

Ob mednarodnem muzejskem dnevu se bodo slovenski muzeji in galerije predstavili s svojimi najzanimivejšimi projekti. Vabljeni na zajtrk, na katerem vam bomo postregli z zdravo dozo muzejskega dogajanja.

 

Zajtrk v muzeju smo skupaj pripravili Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Muzej novejše zgodovine Slovenije, Moderna galerija, Narodna galerija, Narodni muzej Slovenije, Prirodoslovni muzej Slovenije, Slovenski gledališki inštitut, Slovenska kinoteka, Muzej krščanstva na Slovenskem in Tehniški muzej Slovenije.

 

Slovenski gledališki inštitut bo postregel s predstavitvijo projekta »E-obiskovalci imajo prost vstop!«. Projekt bo predstavila mag. dramaturgije in kustosinja Tea Rogelj, ki v Slovenskem gledališkem inštitutu skrbi za Ikonoteko. Za razstavo in e-razstavo Alenka Bartl, kostumografka je leta 2012 prejela Bršljanov venec, priznanje Združenja dramskih umetnikov Slovenije.

 

Program prireditve