Z igro do dediščine 2023

Lokacija: SLOGI - Gledališki muzej, Mestni trg 17, Ljubljana
Termin: 03. 10. 2023
Čas: 16.00

Slovenski muzeji in galerije smo se tudi letos ponovno združili v akciji Z igro do dediščine, ki po poteka v Tednu otroka®, od 2. in 8. oktobra 2023. Za vas smo pripravili številne brezplačne programe in prireditve po vsej Sloveniji. Akcijo organizira Sekcija za izobraževanje in komuniciranje Skupnosti muzejev Slovenije.

Program v SLOGI – Gledališkem muzeju:

3. oktober 2023, 16.00-17.30

Spoznajmo gledališče, družinska ustvarjalna delavnica (5+)

Gledališki kovček

S pomočjo gledališkega kovčka bomo vzeli gledališko umetnost pod drobnogled ter spoznali njena izrazna sredstva in poklice, ki sodelujejo pri nastanku in izvedbi predstav. Na delavnici bomo izkusili še uprizoritveni proces ter ustvarjali skice in osnutke za svojo družinsko predstavo. Informacije in prijave na: sandra.jenko@slogi.si.

 

 

2.–6. oktober 2023, 9.00–16.00

Za družine z otroki vstop na stalno razstavo Hoja za gledališčem. Od jezuitov do Cankarja. Ob ogledu razstave imamo pripravljene raziskovalne naloge za otroke – v raziskovalni igri se otroci sami ali s pomočjo staršev podajo po razstavi, rešujejo različne izzive in tako spoznajo zgodovino gledališča na Slovenskem.

 

 

® Teden otroka je projekt Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki se začne vsak prvi ponedeljek v oktobru in traja 7 dni.