Po sledeh gledališke zgodovine, vodstvo z delavnico, 90–120 minut, za OŠ 2/3 in SŠFoto: arhiv SLOGI

Z igro do dediščine 2021

Lokacija: splet in SLOGI - Gledališki muzej, Mestni trg 17, Ljubljana
Termin: 04. 10. 2021 – 10. 10. 2021

Slovenski muzeji in galerije smo se tudi letos ponovno združili v akciji Z igro do dediščine, ki po poteka v Tednu otroka®, od 4. do 10. oktobra 2021. Za vas smo pripravili številne brezplačne programe in prireditve po vsej Sloveniji. Akcijo organizira Sekcija za izobraževanje in komuniciranje Skupnosti muzejev Slovenije. Program dogodkov

Program SLOGI – Gledališkega muzeja:

9. oktober 2021 ob 11. uri

Moje gledališče v malem, ustvarjalna delavnica za družine
S pomočjo stalne razstave bomo raziskovali razvoj gledaliških stavb na Slovenskem in spoznali značilnosti gledaliških predstav. Nato si bodo udeleženci izdelali čisto pravo malo gledališče iz papirja z lutkami in pripravili kratke igre.
Obvezne prijave do 8. oktobra do 13. ure na: izobrazevanje@slogi.si.

4. – 10. oktober 2021

Gledališki e-detektivi, raziskovalna igra
Preizkusite svoje znanje o gledališču in rešite naše spletne raziskovalne naloge. Kaj veste o gledališču? Kaj potrebujemo za gledališko predstavo? Kje je kaj v gledališču? Kdo vse dela v gledališču? In še raziskovanje skozi kostumske in scenske skice, gledališke stavbe ter gledališke izraze…

4.–8. oktober 2021, 9.00–16.00

Za družine z otroki vstop na stalno razstavo Hoja za gledališčem. Od jezuitov do Cankarja. Ob ogledu razstave imamo pripravljene raziskovalne naloge za otroke – v raziskovalni igri se otroci sami ali s pomočjo staršev podajo po razstavi, rešujejo različne izzive in tako spoznajo zgodovino gledališča na Slovenskem.

 

 

Za obiskovalce vseh dogodkov je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT (prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja) na podlagi predpisanih dokazil. Pogoj ne velja za obiskovalce, ki so mlajši od 15 let.

® Teden otroka je projekt Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki se začne vsak prvi ponedeljek v oktobru in traja 7 dni.