Z gledališčem nad fiziko, strokovno izobraževanje

Z gledališčem nad fiziko, strokovno izobraževanje

Lokacija: SLOGI – Gledališki muzej (Mestni trg 17, Ljubljana)
Termin: 24. 03. 2018 – 25. 03. 2018
Čas: 10. uri

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti organizira v sodelovanju s Slovenskim gledališkim inštitutom v okviru projekta Gleda(l)išče strokovno izobraževanje Z gledališčem nad fiziko.

Delavnica bo na praktičnih primerih prikazala, kako s pomočjo gledališke pedagogike motiviramo učence, dvignemo kvaliteto poučevanja ter razumevanje snovi pri pouku – v konkretnem primeru pri pouku fizike. Zato je delavnica še posebej zanimiva za učitelje naravoslovnih predmetov, ki želijo spoznati ustvarjalne pristope pri podajanju učne snovi. Hkrati je namenjena tudi mentorjem gledaliških skupin, saj bo delavnica predstavila načine, kako z uporabo načel fizike (teorija kaosa, fraktali, vektorji …) graditi gledališko predstavo in osmisliti njene elemente. Za udeležbo na delavnici ne potrebujete predznanja na področjih fizike ali gledališča. Več informacij najdete v priloženem vabilu.

Dvodnevno izobraževanje bo izvedel gostujoči hrvaški gledališki ustvarjalec Zvonimir Peranić. Delavnica bo potekala v slovenskem in hrvaškem jeziku.
E-prijave

 

Rok za prijavo je 19. marec 2018 (oz. do zapolnitve mest).

 

Skip to content