Jan Rozman. Foto: Nada Žgank.Foto: Nada Žgank.

U-gib-aj, gibalno-improvizacijska delavnica

Lokacija: Slovenski gledališki inštitut, Mestni trg 17, Ljubljana
Termin: 01. 02. 2020
Čas: 10.00–18.00
Vstop prost, obvezne prijave

Strokovno izobraževanje pod vodstvom priznanega koreografa in plesalca Jana Rozmana, mag. uprizoritvenih umetnosti, ki sodeluje tudi pri improvizacijskih in drugih performativnih projektih.

Na gibalno-improvizacijski delavnici se bodo udeleženci seznanili z osnovami ustvarjalnega giba in improvizacijskega gledališča ter se sami preizkusili v praktičnih vajah, ki združujejo oba pristopa. Naše telo in gibanje bomo preučevali kot osnovno sredstvo odrskega izraza in ga preko enostavnih omejitev in nalog s spontanimi akcijami umeščali in preizkušali v pestrem naboru prizorov.

Delavnica je namenjena bodočim in že aktivnim učiteljem ter mentorjem gledaliških in plesnih skupin, ki bi radi spoznali nove načine dela oziroma izzvali delovne procese, ki se morda zdijo že preveč utečeni. Predstavljeni pristopi bodo uporabni tako za gledališko opismenjevanje otrok in mladine kot za ustvarjalno poučevanje predmetov.

Izobraževanje se izvaja v okviru nacionalnega kulturnovzgojnega projekta Gleda(l)išče. Udeležba je ob predhodni prijavi brezplačna! Celoten obseg izobraževanja je 8 ur. Za udeležbo na strokovnem usposabljanju boste prejeli potrdilo, ki je izdano v skladu z določili Pravilnika o napredovanju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju v nazive in ga boste lahko uveljavljali v vlogi za napredovanje.

Prijave zbiramo do 20. januarja 2020 oziroma do zasedbe prostih mest na naslovu sandra.jenko@slogi.si (potrebni podatki: ime in priimek, ustanova oz. status, kontakt).

 

 

Strokovno usposabljanje je del programa Eden drug’mu ogenj dajmo nacionalnega projekta kulturno-umetnostne vzgoje Gleda(l)išče, katerega nosilec in izvajalec je Slovenski gledališki inštitut. Naložbo sofinancirata Ministrstvo za kulturi Republike Slovenije in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Prijava na dogodek

[ninja_form id=2]