Na pobudo Mednarodne zveze kamišibaja na Japonskem letos prvič 7. decembra obeležujemo Svetovni dan kamišibaja. Na ta dan pripravljamo kamišibaj predstavo.

Svetovni dan kamišibaja. Zgodbe na štirih nožicah v SLOGI – Gledališkem muzeju

Lokacija: SLOGI – Gledališki muzej (Mestni trg 17, Ljubljana)
Termin: 07. 12. 2018
Čas: 10. uri

Na pobudo Mednarodne zveze kamišibaja na Japonskem (IKAJA – International Kamishibai Association of Japan), ki združuje kamišibajkarje v 50 državah sveta, letos prvič 7. decembra obeležujemo Svetovni dan kamišibaja. Na ta dan ZA ŠOLSKE SKUPINE v sodelovanju “staršema” kamišibaja pri nas, Igorjem Cvetkom in Jeleno Sitar Cvetko iz Društva Zapik, pripravljamo kamišibaj predstavo Zgodbe na štirih nožicah.

 

Vstop prost, število prostih mest je omejeno – OBVEZNE PRIJAVE! Informacije in prijave na: sandra.jenko@slogi.si.

 

ob 10. uri
v dvorani SLOGI – Gledališkega muzeja (Mestni trg 17, Ljubljana)
Igor Cvetko in Jelena Sitar:
Zgodbe na štirih nožicah, živalske pravljice v kamišibaju, OŠ 1, 60 min (ZA ŠOLSKE SKUPINE)

 

Igor Cvetko in Jelena Sitar: Zgodbe na štirih nožicah, živalske pravljice v kamišibajuOd drobne mravlje do velike grdine, vmes pa miške, lisice, volki in druge živali, vse so junaki naših pravljic. Živijo v malih lesenih odrih različnih oblik in velikosti. Vsakokrat drugače narisane v vsaki papirni zgodbi oživijo, nas vključijo v svoje stiske, junaštva, modrosti in neumnosti, precej podobne našim. Včasih se jih ustrašimo, večkrat se jim smejimo.

 

Kamišibaj vam je gotovo že znan: nekaj skupaj zbitih deščic, vratca in kupček porisanih listov. Kaj pa je treba storiti, da se v njem zgodi čarovnija, da zgodbe pred gledalci oživijo? To bomo preizkusili v delavnici, ki sledi predstavi. Nastopila bosta Igor Cvetko in Jelena Sitar, ki ju ne kličejo kamišibajkarji zastonj »ata in mama« slovenskega kamišibaja, saj je Igor zanesel kamišibaj v Slovenijo in ga skupaj z Jeleno igra, razvija, raziskuje in poučuje.