Slovenski gledališki muzej je leta 1967, ob stoletnici ustanovitve Dramatičnega društva, izdal Repertoar slovenskih gledališč 1867-1967.

Slovenski gledališki letopis na spletu, predstavitev

Lokacija: Dvorana SGM
Termin: 05. 02. 2008

Slovenski gledališki muzej je leta 1967, ob stoletnici ustanovitve Dramatičnega društva, izdal Repertoar slovenskih gledališč 1867-1967, popis uprizoritev na slovenskih odrih. Avtorji stoletnega repertoarja so se zavedali, da so postavili temelje za zbiranje gradiva o gledaliških uprizoritvah, ki ne bo služilo zgolj statistiki, temveč bo omogočalo znanstveno zasnovano in utemeljeno zgodovino slovenskega gledališča.

 

Slovenski gledališki muzej je prvotni Repertoar vsako leto dopolnil z novim zvezkom – od sezone 1992/1993 se zbirka imenuje Slovenski gledališki letopis.
Potrebe časa so narekovale razmislek o digitalizaciji podatkov, zbranih v stoletnem repertoarju in vsakoletnem letopisu. V sodelovanju Slovenskega gledališkega muzeja in spletnega portala SiGledal je tako nastala internetna stran Rep (interaktivni Slovenski gledališki repertoar). V pomoč bo vsem, ki se tako ali drugače ukvarjajo z gledališčem ali zanimajo za slovensko gledališko zgodovino.

 

Slovenski gledališki letopis bo tako odslej obstajal v dveh inačicah, tiskani in spletni.