56Bitef22 – Slovenci na letošnjem Bitefu

Lokacija: Beograd, Srbija
Termin: 23. 09. 2022 – 03. 10. 2022

Od 23. septembra v Beogradu poteka 56. izdaja Bitefa. Letošnji tekmovalni program mednarodnega gledališkega festivala, ki ga od 2015 umetniško vodi Ivan Medenica, bo ob predstavah iz Nemčije, Belgije, Francije, Mehike, Srbije in Velike Britanije predstavil tudi slovenske avtorje. V tekmovalnem programu bosta nastopili predstavi Solo (Nova pošta – SMG in Maska; rež. Nina Rajić Kranjac) in Krize (Nova pošta – SMG in Maska, Domino, Bitef; rež. Žiga Divjak), ki bo 30. septembra na Bitefu predstavljena premierno.

Zavod Maska bo predstavil novo številko revije Maska na temo Jugofuturizma, s katero se bo 30. 9. ukvarjala tudi mednarodna konferenca.

Te dni vse gledališke poti vodijo v Beograd – saj bo mednarodna mreža sodobnih scenskih umetnosti IETM v okviru spremljevalnega programa Bitefa organizirala svoj plenarni sestanek, štiridnevno srečanje z več kot 500 udeleženci in vrsto umetniških dogodkov.

Na letošnji Bitef je potoval tudi naš sodelavec, mag. Primož Jesenko, ki je v za portal Kritika strnil svoje vtise in komentarje v zapisu Stopiti iz slepe ulice (56. Bitef) >>

 

 

Skip to content