SLOGI na 56. Festivalu Borštnikovo srečanje

Lokacija: Maribor
Termin: 14. 06. 2021 – 27. 06. 2021
14.–16. junij / SNG Maribor in Lutkovno gledališče Maribor

Mlado gledališče, strokovno usposabljanje za strokovne delavce v šolstvu in kulturi.

14. junij

Spletna fotografska razstava. Letošnja razstava je zasnovana v dveh sklopih: v prvem so na ogled fotografije z lanskoletnega 55. Festivala Borštnikovo srečanje (2020), drugi sklop pa je posvečen Petru Boštjančiču, prejemniku Borštnikovega prstana 2020. Festival Borštnikovo srečanje in Novi ZATO. s partnerji: Slovensko narodno gledališče Maribor, Slovensko ljudsko gledališče Celje, Zgodovinski arhiv Celje, Akademija za gledališče, radio, film in televizijo UL, Mestno gledališče ljubljansko, Slovensko narodno gledališče Nova Gorica, Slovenski gledališki inštitut v sodelovanju z drugimi slovenskimi kulturnimi inštitucijami.

18. junij / Vetrinjski dvor

Slovenski gledališki založniki na FBS, skupaj z drugimi Slovenskimi gledališkimi založniki predstavljamo novitete, temeljna dela in založniške zanimivosti, namenjene strokovni in tudi širši javnosti.

Z letošnjo prejemnico Borštnikovega prstana se bomo po festivalu tudi pogovarjali v SLOGI v okviru tradicionalnih pogovorov s prejemnicami in prejemniki Borštnikovega prstana.