Poletna muzejska noč 2020 v SLOGI – Gledališkem muzeju

Lokacija: SLOGI - Gledališki muzej, Mestni trg 17, Ljubljana
Termin: 20. 06. 2020
Čas: 18.00–24.00

Tudi letos se v Slovenskem gledališkem inštitutu – Gledališkem muzeju pridružujemo akciji Poletne muzejske noči in na trejo junijsko soboto od poznega popoldneva pa do polnoči pripravljamo brezplačen program.

 

HOJA za GLEDalIŠČEM. Od jezuitov do Cankarja, stalna razstava

Vodstvi po razstavi: ob 19.00 in ob 20.00

Stalna razstava slikovito predstavlja začetke in osrednje tokove gledališča v Sloveniji, njegovo vpetost v evropska kulturna dogajanja in njegovo vlogo pri oblikovanju slovenske nacionalne zavesti.
Razstavo si med 18. in 24. uro lahko ogledate tudi samostojno. Več o razstavi

 

Gledališki detektivi, igrivo individualno raziskovanje razstave za otroke in družine

18.00 – 23.00

Domiselno in kreativno spoznavanje vsebin stalne razstave. V raziskovalni igri se otroci sami ali s pomočjo staršev podajo po razstavi, rešujejo različne naloge in tako spoznajo zgodovino gledališča na Slovenskem.

 

Gledališki e-detektivi

Na Poletno muzejsko noč nas lahko dodatno obiščete tudi virtualno. Kaj veste o gledališču? Kaj potrebujemo za gledališko predstavo? Kje je kaj v gledališču? Kdo vse dela v gledališču? Preizkusite svoje znanje o gledališču in rešite naše spletne raziskovalne naloge, ki jih bomo ob Poletni muzejski noči objavili na naših spletnih straneh.

 

 

Do 22. ure lepo vabljeni tudi, da nas v parku Zvezda na Sejmu na zraku obiščite na skupni stojnici Slovenskih gledaliških založnikov.

 

Program Poletne muzejske noči 2020

 

Lepo vabljeni!