Foto: Jan Rozman: MEMEMEME Foto/Photo:Foto: Nada Žgank

Novosti v katalogu kakovostnih uprizoritev na platformi Zlata paličica

Lokacija: www.zlatapalicica.si
Termin:

Katalogu kakovostnih gledaliških predstav za otroke in mladino na platformi Zlata paličica smo dodali nove predstave:

Tin Grabnar, Tjaša Bertoncelj, Tadeja Pungerčar: Nebo nad menoj (Lutkovno gledališče Ljubljana, Slovensko mladinsko gledališče, Univerza v Ljubljani, Center urbane kulture Kino Šiška)

Carlo Collodi, Matteo Spiazzi: Ostržek (Lutkovno gledališče Maribor)

Peter Kus, Tery Žeželj: Ponočnjaki (Lutkovno gledališče Maribor, Werk89, Zavod Kuskus)

Peter Iljič Čajkovski: Trnuljčica (SNG Opera in balet Ljubljana)

Ustvarjalci uprizoritve po motivih H. C. Andersena: Cesarjeva nova oblačila (Lutkovno gledališče Maribor, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Hrvaška)

Jan Rozman: MEMEMEME (Emanat, Zavod Bunker, SMELL)

Ivan Cankar: Pohujšanje v dolini šentflorjanski (Slovensko mladinsko gledališče)

 

Spletna platforma Zlata paličica je referenčna baza za iskanje in prvo spoznavanje kakovostnih gledaliških predstav za otroke in mladino. Namenjena je vsem, ki radi obiskujejo gledališče in želijo v gledališki svet vpeljati tudi odraščajoče občinstvo. Lepo vabljeni k ogledu.

 

Platforma Zlata paličica je del nacionalnega projekta kulturno-umetnostne vzgoje Gleda(l)išče za povečanje gledališke pismenosti in ustvarjalnosti otrok, mladih in strokovnih delavcev, spodbujanje medpodročnih kreativnih partnerstev ter razvoj splošnih kompetenc na področju kulture. Naložbo sofinancirata Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.