Nacionalni strokovni posvet Pismenost za gledališče

Nacionalni strokovni posvet Pismenost za gledališče

Lokacija: v Cankarjevem domu v Ljubljani
Termin: 19. 04. 2016
Čas: 10. uri

Zavod Republike Slovenije za šolstvo (ZRSŠ), Slovenski gledališki inštitut (SLOGI), Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ), Ministrstvo za kulturo (MK) ter Cankarjev dom v Ljubljani vas vabimo na celodnevni nacionalni strokovni posvet Pismenost za gledališče, ki bo v torek,19. aprila 2016, v Cankarjevem domu v Ljubljani

 

Namen posveta

• Na celodnevnem strokovnem posvetu o kulturno-umetnostni vzgoji na področju gledališča bodo predstavniki dramskih in lutkovnih gledališč z interdisciplinarno skupino strokovnjakov obravnavali vprašanja gledališke pismenosti mladega občinstva ter strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju ter kulturi.
• V bogatem programu, ki ga pripravljamo v sodelovanju s kulturnimi ustanovami in producenti s področja uprizoritvenih umetnosti, želimo predstaviti pomen in učinke načrtne gledališke kulturno-umetnostne vzgoje ter spodbuditi tesnejše sodelovanje med vzgojno-izobraževalnimi zavodi in kulturnimi ustanovami/umetniki.
• Po plenarnem delu bomo v različnih delavnicah z različnih zornih kotov spoznali gledališki jezik ter nadgrajevali gledališka znanja in spoznanja.

 

1. Število udeležencev je omejeno, zato se čim prej elektronsko prijavite.
2. Prijavite se od 1. marca do 12. aprila 2016 na spletnem naslovu
http://www.zrss.si/prijava/pismenost-za-gledalisce
3. Udeleženci prejmete ustrezna potrdila o udeležbi.
4. Kotizacije ni.

 

Vabilo in PROGRAM strokovnega posveta

 

Skip to content