Mlado gledališče 2020, strokovno izobraževanje

Lokacija: SNG Maribor, Slovenska ulica 27, Maribor
Termin: 12. 10. 2020 – 14. 10. 2020
Tudi letos bo v okviru osrednjega gledališkega festivala Borštnikovo srečanje v SNG Maribor med 12. in 14. oktobrom 2020 potekalo strokovno izobraževanje Mlado gledališče.
Izobraževanje je namenjeno učiteljem osnovnih in srednjih šol ter gledališkim ustvarjalcem, umetnikom in drugim strokovnim delavcem v kulturnih ustanov.

Usposabljanje oblikuje platformo za križanje stališč, potreb in vprašanj na preseku kakovostne uprizoritvene kulture in umetnosti ter sodobne vzgoje in izobraževanja. V gledališče vključuje mlade gledalce in njihove vzgojitelje in jih postavlja v središče ustvarjalnega dialoga.

Letošnji program se usmerja v obravnavo tem na robu kadra in spodbuja k inkluzivnemu družbenemu ravnanju. Vsebuje pet kakovostnih predstav za mlade s pogovori po ogledu, dvodnevni seminar za učitelje, izkušenjsko delavnico zanje, ustvarjalno delavnico za mlade, čutni sprehod po mestu in javni premislek o umetnosti in družbeni odgovornosti.

Več informacij

Mlado gledališče sooblikujeta projekta kulturno-umetnostne vzgoje na področju gledališča Prvi prizor: gledališče kot prostor učenja simbolnih jezikov (Drama SNG Maribor) in Gleda(l)išče (Slovenski gledališki inštitut).

Usposabljanje je brezplačno (vključno s vstopnicami na predstave). Število mest je omejeno. Prednost pri prijavi imajo partnerji projektov Prvi prizor in Gleda(l)išče.

Prijavite se lahko do 25. septembra 2020 na elektronski naslov izobrazevanje@slogi.si.