Kaktus, murva in trgovina s piščanci, delavnica Jonathana Metha

Lokacija: Slovenski gledališki inštitut, Mestni trg 17, Ljubljana
Termin: 11. 06. 2019
Čas: 17.00–20.00

Delavnica predstavlja tri različne pristope, ki jih lahko dramski pisci, gledališčniki in gledališki pedagogi uporabijo pri delu z otroki in mladino. Izhajajoč iz britanskih uveljavljenih praks bodo ti trije načini dela predstavljeni tudi v mednarodnem kontekstu. Delavnico bodo nadgradile še praktične vaje, pri katerih bodo udeleženci sodelovali med seboj.

 

Udeležba je ob predhodni prijavi brezplačna! Prijave zbiramo do zasedbe prostih mest na naslovu sandra.jenko@slogi.si.

 

Jonathan Meth je ustanovitelj in kurator mednarodne mreže The Fence, ki povezuje dramatike in kulturne delavce iz vse Evrope in sveta že od leta 2003. The Fence se ukvarja z mobilnostjo in raznolikostjo v poklicih, povezanih z novo dramatiko, trenutno šteje 250 članov iz 50 držav. Jonathan dela tudi kot dramaturg pri EU Erasmus+ projektu Ogmius (2018-21), nadaljevanju projekta Crossing The Line (2014-17). Od leta 2002 poučuje na magistrskem programu MA in Arts Administration and Cultural Policy na londonski univerzi Goldsmiths, in sicer na Inštitutu za ustvarjalno in kulturno podjetništvo (Institute for Creative and Cultural Entrepreneurship, ICCE). Med letoma 2013 in 2015 je bil nosilec magistrskega programa pisanje za oder in dramaturgija na Oddelku za gledališče in performans Univerze Goldsmiths. Trenutno je tudi gostujoči akademik na Oddelku za film, gledališče in televizijo na Univerzi v Readingu (Združeno kraljestvo). Pred tem je bil Jonathan direktor Writerneta, britanske organizacije, ki je vzpostavljala infrastrukturo in usposabljala dramske pisce na področjih kariernega razvoja in spreminjanja kulture, v kateri delujejo. Jonathan je ustanovil regijske, narodne in mednarodne mreže ter izvajal celo paleto izobraževanj in razvojnih programov za dramske pisce, v koprodukciji je na oder postavil številna nova besedila, pisal in objavil več priročnikov, poročil in člankov na temo različnih aspektov dramskega pisanja in okolja, v katerem le-to nastaja.

 

Usposabljanje je namenjeno dramskim piscem, gledališkim ustvarjalcem in pedagogom ter bo potekalo v angleškem jeziku. Skladno z določili 25. člena Zakona o javni rabi slovenščine bo slovenščina zagotovljena na obvestilni ravni.

Strokovno izobraževanje je del programa Eden drug’mu ogenj dajmo nacionalnega projekta kulturno-umetnostne vzgoje Gleda(l)išče, katerega nosilec je Slovenski gledališki inštitut.

 

 

 

Naložbo sofinancirata Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije
in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Prijava na dogodek

[ninja_form id=2]