Asiana Jurca Avci, arhiv SLOGI

Kako uprizoriti slikanico ali knjigo za mlade, strokovno izobraževanje

Lokacija: Slovenski gledališki inštitut, Mestni trg 17, Ljubljana
Termin: 02. 12. 2021 – 04. 12. 2021
Čas: od 16. do 20. ure (2. in 3. december) ter od 15. do 19. ure (4. december)
Kotizacija: 40 EUR (preko sistema KATIS), 80 EUR (zunanji udeleženci)
Vzgojiteljem, učiteljem ter mentorjem gledaliških skupin velikokrat primanjkuje idej in znanj, kaj in na kakšen način bi lahko z otroki in mladino uprizorili. Kadar posegajo po ne-dramskih besedilih, na primer slikanicah, pravljicah ali romanih, so v večini negotovi pri adaptaciji in dramatizaciji.

V ta namen bodo udeleženci usposabljanja pridobili potrebna teoretska in praktična izhodišča za svoje ustvarjalno in uprizoritveno delo, seznanili se bodo z različnimi izraznimi sredstvi gledališča ter inovativnimi uprizoritvenimi rešitvami, pri čemer bodo uporabljene metode dramske in gledališke pedagogike. Novo znanje bodo preizkusili na dejanskih primerih iz prakse, kar jim bo olajšalo prenos pridobljenega znanja v dejansko uporabo.

Izobraževanje bo izvajala Tjaša Črnigoj, gledališka režiserka, filozofinja in literarna komparativistka. Potekalo bo v četrtek in petek, 2. in 3. decembra, od 16. do 20. ure ter v soboto, 4. decembra, od 15. do 19. ure.

Strokovno izobraževanje je vključeno v Katalog programov nadaljnjega izobraževanja in usposabljanja strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju (KATIS) Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport RS.

Prijave so odprte do 22. novembra 2021, oziroma do zapolnitve prostih mest. Kotizacija za udeležence preko sistema KATIS znaša 40 €, za zunanje udeležence 80 €.

Za več informacij pišite na izobrazevanje@slogi.si ali pokličite na 01 24 15 818.

Udeležba je mogoča v skladu s PCT pogoji.