V letošnji sezoni je na programe slovenskih gledališč uvrščeno vidnejše število slovenskih dramskih novitet.Mestno gledališče ljubljansko

Gledišče* Slovenska dramatika in gledališče: znova v dialogu?

Lokacija: SLOGI – Gledališki muzej (Mestni trg 17, Ljubljana)
Termin: 19. 04. 2016
Čas: 18. uri

V letošnji sezoni je na programe slovenskih gledališč uvrščeno vidnejše število slovenskih dramskih novitet. Zato smo se v Slovenskem gledališkem inštitutu odločili, da uprizarjanju sodobne slovenske dramatike posvetimo niz tematskih pogovorov, ki poteka pod naslovom Slovenska dramatika in gledališče: znova v dialogu? in v okviru katerega se z avtorji besedil in gledališkimi ustvarjalci osredotočamo na različne vidike odnosa med dramatiko in njenim uprizarjanjem.

 

Na tokratnem pogovoru bomo spregovorili o dveh krstnih uprizoritvah letošnje sezone, o Samorastnikih avtorice Simone Hamer (po motivih Prežihovega Voranca) v Mestnem gledališču ljubljanskem in Tarzanu avtorja rokgreja v SNG Drama Ljubljana.

 

Gostili bomo soustvarjalki uprizoritev, dramaturginjo Simono Hamer in režiserko Evo Nino Lampič. Pogovor bo vodila Ana Perne iz Slovenskega gledališkega inštituta.

 

Fotografija iz uprizoritve Samorastniki (Simona Hamer (po motivih Prežihovega Voranca), r. Eva Nina Lampič, 2015/16), Marjan Mutić/Mestno gledališče ljubljansko