Letos bo v postnem in velikonočnem času po šestih letih na ulicah Škofje Loke ponovno zaživel Škofjeloški pasijon.

Doživetje Škofjeloškega Pasijona, veččutna delavnica

Lokacija: v Mali dvorani Sokolskega doma v Škofji Loki
Termin: 19. 03. 2015
Čas: 14. uri

Ob odprtju tipne razstave Škofjeloškega pasijona v Mali dvorani Sokolskega doma v Škofji Loki bomo ponovno izvedli veččutno delavnico Doživetje Škofjeloškega pasijona.

Od 21. marca do 12. aprila bo po šestih letih na ulicah Škofje Loke ponovno zaživel Škofjeloški pasijon. Uprizoritev temelji na najstarejšem v celoti ohranjenem dramskem besedilu v slovenskem jeziku z dodatki v latinskem in nemškem jeziku. Da bi pomen, vsebina in podoba tega edinstvenega kulturnega dogodka postala dostopnejša tudi senzorno oviranim osebam, je Slovenski gledališki inštitut (SLOGI) sodeloval z Barbara Bertalanič Domiter pri izdelavi taktilne makete Škofjeloškega pasijona, ki smo jo predstavili tudi v muzejski predstavitvi. Udeleženci delavnice bodo spoznali izvirno besedilo in tradicijo pasijona ter se seznanili s potekom, vizualno podobo in z uprizoritveno prakso Škofjeloškega pasijona. Naslednja izvedba delavnice bo prav tako v Škofji Loki, v nedeljo, 12. 4. 2015 ob 14. uri (dve uri pred uprizoritvijo). Udeležba je brezplačna.

 

Program se izvaja v okviru projekta »Dostopnost do kulturne dediščine ranljivim skupinam«. Udeležba je brezplačna. Informacije in prijave: mag. Sandra Jenko.