Obiskovalce bo po stalni razstavi popeljal muzejski svetovalec dr. Štefan Vevar. Posebno pozornost pri vodstvu bomo namenili Škofjeloškemu pasijonu.

Doživetje Škofjeloškega pasijona, veččutna delavnica

Lokacija: SLOGI – Gledališki muzej (Mestni trg 17, Ljubljana)
Termin: 25. 02. 2015
Čas: 16.30

Letos bo v postnem in velikonočnem času po šestih letih na ulicah Škofje Loke ponovno zaživel Škofjeloški pasijon. Uprizoritev temelji na najstarejšem v celoti ohranjenem dramskem besedilu v slovenskem jeziku z dodatki v latinskem in nemškem jeziku. Da bi pomen, vsebina in podoba tega edinstvenega kulturnega dogodka postala dostopnejša tudi senzorno oviranim osebam, je Slovenski gledališki inštitut (SLOGI) sodeloval z Barbara Bertalanič Domiter pri izdelavi taktilne makete Škofjeloškega pasijona, ki od konca februarja redni del naše muzejske predstavitve. Udeleženci delavnice bodo spoznali izvirno besedilo in tradicijo pasijona ter se seznanili s potekom, vizualno podobo in z uprizoritveno prakso Škofjeloškega pasijona.

 

Program se izvaja v okviru projekta »Dostopnost do kulturne dediščine ranljivim skupinam«. Udeležba je brezplačna. Informacije in prijave: mag. Sandra Jenko. Naslednja izvedba delavnice bo 5. marca ob 16.30.

 

        

 

 

Obiščite tudi pester izobraževalni program Slovenskega gledališkega inštituta. Prijave in informacije: mag. Sandra Jenko.

 

18. marca 2015 nas v Cankarjevem domu obiščite na Kulturnem bazarju 2015

 

Kulturni bazar 2015

 

Skip to content