Dneva nominirancev za Grumovo nagrado 2017 na sporedu Tedna slovenske drame

Dneva nominirancev za Grumovo nagrado 2017 na sporedu Tedna slovenske drame

Lokacija: SLOGI – Gledališki muzej (Mestni trg 17, Ljubljana)
Termin: 31. 03. 2017 – 03. 04. 2017
Čas: 15. uri in 16. uri

petek, 31. 3. ob 15. uri (dvorana, 1. nadstropje SLOGI) in
ponedeljek, 3. 4. ob 16. uri (dvorana, 1. nadstropje SLOGI)

 

Dan nominirancev na Tednu slovenske drame je dogodek, ki je namenjen celostni predstavitvi nominirancev za Grumovo nagrado. Strokovna žirija v prvem krogu izbiranja določi do pet dramskih besedil, ki jih širši javnosti predstavimo prav na Dnevu nominirancev, zmagovalca pa razglasi na sklepni slovesnosti, ki bo v soboto, 8. aprila ob 20. uri v Prešernovem gledališču Kranj. Med letošnjimi nominiranci za Grumovo nagrado za najboljše novo slovensko dramsko besedilo so Simona Hamer z dramskim besedilom Razglednice ali strah je od znotraj votel od zunaj pa ga nič ni, Simona Semenič z besedilom to jabolko, zlato, Rok Vilčnik rokgre z dramo absurda Naše gledališče, Rok Sanda z besedilom Ikarus, zgodba o poletu in Vinko Möderndorfer z besedilom Fant, dekle in sivolasi gospod.

 

Predstavitev vsakega nominiranega besedila je sestavljena iz krajše bralne uprizoritve in pogovora z avtorjem. Pogovore bo vodila teatrologinja Ana Perne iz SLOGI. Režiserji bralnih uprizoritev: Tjaša Črnigoj, Mateja Kokol in Žiga Divjak. Nastopajo člani ansambla PG Kranj in študenti dramske igre AGRFT.

 

Dogodek pripravljajo: Teden slovenske drame, PG Kranj, Slovenski gledališki inštitut in Akademija za gledališče, radio, film in televizijo.