Celovit in kakovosten obisk gledališča, strokovno izobraževanje

Lokacija: Slovenski gledališki inštitut (Mestni trg 17, Ljubljana) in SNG Drama Ljubljana (Erjavčeva cesta 1, Ljubljana)
Termin: 29. 03. 2022 – 12. 04. 2022

Slovenski gledališki inštitut (SLOGI) in Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana (SNG Drama) ponovno vabita na skupno strokovno izobraževanje gledališkega opismenjevanja, namenjeno učiteljem osnovnih in srednjih šol, učiteljem izbirnih predmetov s področja gledališča, mentorjem gledaliških skupin ter koordinatorjem kulturno-umetnostne vzgoje.

Strokovno izobraževanje v celotnem obsegu 16 ur bo potekalo v štirih popoldanskih terminih med 29. marcem in 12. aprilom 2022 ter zajema tudi ogled kakovostne gledališke uprizoritve za mlado občinstvo. Udeleženci se bodo seznanili o pomembnosti ustreznega izbora kakovostne predstave za določeno starostno skupino, spoznali vzorčni model celovitega gledališkega obiska ter aktivno preizkusili metode in ustvarjalne pristope učinkovite integracije ogleda predstave v pouk.

Program predvideva naslednje tematske sklope:

  • 29. 3. od 14.30 do 18.00: Izbor kakovostne predstave ter ustvarjalna priprava na ogled
  • 5. 4. od 14.30 do 18.00: Jeziki gledališča
  • 8. 4. od 14.30 do 18.00: Celovit obisk gledališča
  • 12. 4. od 14.30 do 18.00: Refleksivno poustvarjanje po ogledu predstave

Predstavitve in delavnice bosta izvedli Sandra Jenko (kustosinja pedagoginja in teatrologinja, SLOGI) in Špela Šinigoj (gledališka pedagoginja, SNG Drama).

Strokovno usposabljanje je vključeno tudi v Katalog programov nadaljnjega izobraževanja in usposabljanja strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju (KATIS) Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport RS.

Kotizacija za udeležbo je 35 EUR (vstopnina za predstavo je vključena). Udeleženci strokovnega usposabljanja bodo prejeli potrdilo, ki je izdano v skladu z določili Pravilnika o napredovanju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju v nazive in ga bodo lahko uveljavljali v vlogi za napredovanje.

Strokovni delavci vzgojno-izobraževalnih zavodov se prosim prijavite preko spletnega sistema KATIS. Rok za prijave: 18. 3. 2022 oz. do zapolnitve prostih mest. Do zasedbe prostih mest sprejemamo prijave tudi na naslovu sandra.jenko@slogi.si.