Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do medmrežja, da bi spletna mesta lahko prepoznavala posamezne naprave, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Spletno mesto slogi.si uporablja piškotke z namenom zbiranja podatkov o njegovi uporabi za izboljšanje uporabniške izkušnje. Shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Podrobnejše informacije o piškotkih so na voljo v priročniku informacijske pooblaščenke.

Piškotki na slogi.si

Nujno potrebni piškotki za delovanje spletnega mesta

Ime piškotka Namen uporabe Čas poteka Domena
PHPSESSID Osnovno delovanje oglasnega strežnika 1 ura slogi.si

Piškotki spletne analitike, družabnih omrežij in piškotki tretjih oseb

Ime piškotka Namen uporabe Čas poteka Domena
_ga Uporablja se za razlikovanje uporabnikov. 2 leti slogi.si
_gid Uporablja se za razlikovanje uporabnikov. 24 ur slogi.si

Spletni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, se lahko obiskovalcu namestijo ob prvem obisku strani. Piškotki spletne analitike, naprednega oglaševanja, družabnih omrežij in drugi piškotki tretjih oseb pa se namestijo le s predhodno privolitvijo obiskovalca.

Naše spletne strani lahko vključujejo funkcije družbenih medijev, kot so gumbi Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+ ali YouTube. Te funkcije lahko zbirajo podatke o vas, na primer podatke o vašem naslovu IP in o spletnih straneh, ki jih obiskujete, ter lahko nastavijo piškotek, ki zagotavlja pravilno delovanje funkcije. Obdelavo teh podatkov prek interakcij s temi funkcijami ureja obvestilo o zasebnosti/politika družbe, ki storitev nudi.

Onemogočenje piškotkov

Uporabniki se lahko samostojno odločite, ali želite omogočiti uporabo piškotkov. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Informacije o nastavitvah za piškotke (za različne spletne brskalnike) so na voljo na spodnjih povezavah:

Če piškotke izključite, bodo nekatere možnosti spletnega mesta onemogočene.