Ustvarjalno poučevanje dramatike, strokovno izobraževanje

Lokacija: SLOGI – Gledališki muzej (Mestni trg 17, Ljubljana)
Termin: 18. 04. 2018
Čas: 13.00–17.30

Dramatika je več kot le literarna zvrst, saj je dramsko besedilo na prvem mestu uprizoritvena predloga in namenjeno, da skozi govor, igro in druga umetniška izrazila zaživi. Na delavnici bodo udeleženci na ustvarjalen način spoznali, kako lahko dramatika postane tudi mladim bolj dostopna in zanimiva. Ob Cankarjevem letu bodo tokrat v središču naše delavnice HLAPCI.

Za interdisciplinarni pristop in celostno doživetje Cankarjeve dramatike se bomo posvetili zgodovinskemu vidiku, nekoliko drugačni razčlembi besedila, likovno-vizualni podobi drame in nenazadnje njeni igralski interpretaciji. Skozi ustvarjalni proces nas bodo vodili teatrologinja Sandra Jenko, dramaturginja Eva Kraševec, ilustrator Damijan Stepančič in igralec Rok Kravanja.

Delavnica v obsegu petih šolskih ur je zasnovana po konceptu programske enote PreDRAMI se! in je namenjena strokovnim delavcem v vzgoji, izobraževanju in kulturi. Za udeležbo ni potrebno dramsko ali gledališko predznanje.

 

Prijave sprejemamo do 11. aprila 2018 (oziroma do zasedbe prostih mest). Svoje podatke (ime, priimek, ustanova, kontakt) pošljite na naslov sandra.jenko@slogi.si.

Več

 

Strokovno izobraževanje poteka v okviru programa Eden drug’mu ogenj dajmo projekta Gleda(l)išče. Naložbo sofinancirata Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Udeležba je brezplačna.