Teden otroka® in Z igro do dediščine v SLOGI

Lokacija: SLOGI – Gledališki muzej (Mestni trg 17, Ljubljana)
Termin: 05. 10. 2015 – 11. 10. 2015

Tudi letos se V SLOGI pridružujemo skupni promocijski akciji » Z igro do dediščine«, ko v Tednu otroka® številni muzeji in galerije ponudimo otrokom in družinam bogat brezplačen program. Prepoznavnost skupne akcije je vsako leto večja, aktivnosti muzejev in galerij pa so združene v skupni knjižici, ki je distribuirana po knjižnicah, vrtcih, šolah, kulturnih domovih. Letos tako med 5. in 11. oktobrom še posebej odpiramo svoja vrata otrokom in družinam ter nudimo igriva, zanimiva in poučna doživetja. V Tednu otroka® je vstop tudi letos za otroke in družine brezplačen.

 

5.-10. oktober 2015
Za otroke in družine brezplačen vstop na stalno razstavo Hoja za gledališčem. Od jezuitov do Cankarja.

Stalna razstava HOJA za GLEDalIŠČEM. Od jezuitov do Cankarja

 

 

četrtek, 8. oktober ob 17.00
Moje gledališče v malem, ustvarjalna delavnica za otroke in družine
Na stalni razstavi Hoja za gledališčem. Od jezuitov do Cankarja bomo raziskovali razvoj gledaliških stavb in spoznali značilnosti gledaliških predstav. Izdelali bomo lastno majhno gledališče z lutkami in v njem priredili kratke igre. Ustvarjalna delavnica je namenjena otrokom od 4 do 9 let starosti. V Tednu otroka® je vstop za otroke in družine brezplačen. Zaradi omejenega števila mest so obvezne predhodne prijave na sandra.jenko@slogi.si.

 

 

 

nedelja, 11. oktober ob 10.30
Baročne odrske čarovnije, ustvarjalna delavnica za otroke in družine
V dobi baroka so gledališki mojstri na odru ustvarjali prave čarovnije. Raziskovali bomo baročno gledališko tehniko in nato sami izdelali vrtljivo kuliso iz periaktov ter z lutkami na palici pripravili kratke predstave. Ustvarjalna delavnica je namenjena družinam z otroki nad 6 let starosti. V Tednu otroka® je vstop za otroke in družine brezplačen. Zaradi omejenega števila mest so obvezne predhodne prijave na sandra.jenko@slogi.si.