Novo nadaljevanje letopisa je dvaindvajseto nadaljevanje Repertoarja slovenskih gledališč 1867/1967 in nadaljuje spletno dosegljivo bazo podatkov.

Slovenski gledališki letopis 2008/2009

Lokacija: SLOGI – Gledališki muzej (Mestni trg 17, Ljubljana)
Termin: 01. 07. 2010

Novo nadaljevanje letopisa je dvaindvajseto nadaljevanje Repertoarja slovenskih gledališč 1867/1967 in nadaljuje spletno dosegljivo bazo podatkov o slovenski gledališki produkciji, ki je sicer dosegljiva na spletnem portalu www.sigledal.org.

 

Pričujoče nadaljevanje zajema popis 191 premiernih uprizoritev in 204 različnih repriz 57 slovenskih institucionalnih, zunajinstitucionalnih in tudi vidnejših polpoklicnih gledališč in gledaliških skupin. Publikacija vsebuje tudi podroben popis gostovanj v posameznih gledališčih in zunaj njih, popis festivalov, nagrad in priznanj gledaliških ustvarjalcev, ter bibliografijo knjig, serijskih publikacij in člankov s področja gledališča, zlasti recenzij, objavljenih v sezoni 2008/2009.

 

Urednik publikacije je Štefan Vevar, podrobno in celostno zastavljeno statistiko pa dopolnjujejo spremni komentarji, ki so jih prispevali Blaž Lukan za dramsko in postdramsko gledališče, Gregor Pompe za operno gledališče, Katja Praznik za področji baleta in plesa ter Martina Maurič Lazar za lutkovno gledališče.

 

O publikaciji