Izsek fotografije iz lutkovne predstave: Katarina Planinc: Desetnica (Lutkovno gledališče Ljubljana). Foto: Jaka Varmuž, Lutkovno gledališče Ljubljana.Foto: Jaka Varmuž, Lutkovno gledališče Ljubljana.

Novosti v katalogu kakovostnih uprizoritev na platformi Zlata paličica

Lokacija: www.zlatapalicica.si
Termin: 21. 03. 2024

Katalogu kakovostnih gledaliških predstav za otroke in mladino na platformi Zlata paličica smo dodali nove predstave:

Mateja Bizjak Petit: Tok tok tok (Lutkovno gledališče Maribor, Centre de créations pour l’enfance, Festival Mondial des Théâtre de Marionnettes)

Saša Eržen: Čriček in mravlja (Lutkovno gledališče Maribor)

Katarina Planinc: Desetnica (Lutkovno gledališče Ljubljana, v sklopu projekta BiTeater)

Avtorski projekt po motivih življenja in dela Karla Destovnik Kajuha (avtorja koncepta Živa Bizovičar, Nik Žnidaršič): Juriš (Slovensko ljudsko gledališče Celje)

STROKOVNA GRADIVA – strokovne publikacije, zborniki, raziskave in priročniki s področja gledališča, v pomoč tudi pri delu z otroki in mladimi. Gradiva smo razvrstili bo abecedi in jih uvrstili v tri kategorije glede na njihovo uporabnost, in sicer: gledališko opismenjevanje, gledališko ustvarjanje in gledališki pristopi pri poučevanju.

Spletna platforma Zlata paličica je referenčna baza za iskanje in prvo spoznavanje kakovostnih gledaliških predstav za otroke in mladino. Namenjena je vsem, ki radi obiskujejo gledališče in želijo v gledališki svet vpeljati tudi odraščajoče občinstvo. Lepo vabljeni k ogledu.

 

 

Izsek fotografije iz lutkovne predstave: Katarina Planinc: Desetnica (Lutkovno gledališče Ljubljana). Foto: Jaka Varmuž, Lutkovno gledališče Ljubljana.