SLOGI

SLOGI – Gledališki muzej ponovno odprt od 25. 1.

Lokacija:
Termin: 25. 01. 2021

Spoštovane obiskovalke in obiskovalci SLOGI – Gledališkega muzeja,

obveščamo Vas, da Odlok o začasni prepovedi ponujanja kulturnih in kinematografskih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 9/21, 12/21 in 15/21) in Odlok o spremembah določenih odlokov, izdanih na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih (Uradni list RS, št. 20/21, 25/21, 27/21 in 30/21) določata, da od 23. 1. do 12. 3. 2021 začasna prepoved ponujanja kulturnih in kinematografskih storitev neposredno končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji ne velja za knjižnice, muzeje in galerije ter storitve ponujanja dostopa in ogleda kulturne dediščine brez organiziranega vodenja na ograjenih odprtih javnih površinah z nepremično kulturno dediščino. Vlada Republike Slovenije veljavnost odloka določa tedensko.

Slovenski gledališki inštitut – Gledališki muzej tako ponovno odpiramo od 25. januarja do preklica.

Stalna razstava HOJA ZA GLEDalIŠČEM – Od jezuitov do Cankarja je odprta od ponedeljka do petka 9. do 16. ure.

Prosimo Vas, da ob Vašem obisku upoštevate navodila za obiskovalce SLOGI zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19:

• Pred vstopom v prostore SLOGI in ob izstopu iz prostorov SLOGI si je potrebno razkužiti roke.

• V prostore SLOGI lahko vstopajo le zdrave osebe. Osebe, ki kažejo znake akutne bolezni dihal (povišana telesna temperatura, kašelj, izcedek iz nosu, kihanje, bolečine v žrelu, težko dihanje, bolečine v prsih,…), naj ne vstopajo.

• V prostorih SLOGI je obvezna uporaba zaščitne maske ves čas gibanja in zadrževanja v zaprtem javnem prostoru.

• V prostorih SLOGI se lahko nahaja en obiskovalec na 30 kvadratnih metrov površine oziroma en obiskovalec, če je poslovni prostor manjši od 30 kvadratnih metrov površine. V razstavnem prostoru SLOGI je največje hkratno število 2 obiskovalca oziroma ena oseba v vsaki sobi razstavnega prostora. Obiskovalce vljudno prosimo, da sledijo označeni smeri ogleda in se ne dotikajo razstavljenih predmetov.

•  Za nujne vpoglede v zbirke, pregled muzejskega gradiva, izposojo in pregled knjižničnega gradiva se je potrebno predhodno po e-pošti ali telefonu naročiti pri pristojnem uslužbencu (>> kontakti) in uskladiti termin obiska. Pri rokovanju z muzejskim, arhivskim in knjižničnim gradivom SLOGI morajo obiskovalci SLOGI dosledno upoštevati navodila pristojnih zaposlenih v SLOGI.

 

Hvala za Vaše sodelovanje!