Navodila za obiskovalce SLOGI ob epidemiji COVID-19

Lokacija:
Termin:

Drage obiskovalke in obiskovalci!

 

Od 5. maja 2020 smo zopet skupaj! Za varen in brezskrben obisk SLOGI –Gledališkega muzeja vas vljudno prosimo za vaše sodelovanje.

Prosimo vas, da ob obisku upoštevate navodila za obiskovalce SLOGI ob epidemiji COVID-19:

• V SLOGI je obvezna uporaba zaščitne maske.

• V prostore SLOGI se vstopa posamično na razdalji najmanj 2 metra.

• Ob vstopu v prostore SLOGI si je potrebno razkužiti roke.

• V prostore SLOGI lahko vstopajo le zdrave osebe. Osebe, ki kažejo znake akutne bolezni dihal (povišana telesna temperatura, kašelj, izcedek iz nosu, kihanje, bolečine v žrelu, težko dihanje, bolečine v prsih,…), naj ne vstopajo.

• V prostorih SLOGI je potrebno vzdrževati primerno razdaljo med ljudmi v prostoru.

• Vstop v razstavni prostor SLOGI je možen le za posameznike, družine in manjše skupine. V razstavnem prostoru so lahko istočasno le 4 osebe, po 2 v vsaki sobi razstavnega prostora. V primeru več obiskovalcev se ob prihodu določi čas vstopa posameznega obiskovalca v razstavni prostor.

• Obiskovalci razstave v razstavišču SLOGI naj sledijo označeni smeri ogleda in se ne dotikajo razstavljenih predmetov.

• V prostorih z zbirkami je lahko istočasno samo en obiskovalec.

• Za vpogled v zbirke, pregled muzejskega gradiva, izposojo in pregled knjižničnega gradiva se je potrebno predhodno po e-pošti ali telefonu naročiti pri pristojnem uslužbencu (>> kontakti) in uskladiti termin obiska.

• Pri rokovanju z muzejskim, arhivskim in knjižničnim gradivom SLOGI morajo obiskovalci SLOGI dosledno upoštevati navodila pristojnih zaposlenih v SLOGI.

 

V SLOGI za obisk muzeja, za vašo in našo varnost, v SLOGI je moč!

Veselimo se vašega obiska, cenimo vaše sodelovanje!

Sodelavci SLOGI

 

 

Navodila so izdana v povezavi z Odlokom o spremembah Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki ga je izdala vlada RS dne 28. 4. 2020, skladno s Priporočili za prehod na izvajanje dejavnosti muzejev in galerij ob epidemiji COVID-19, ki jih je izdal Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) dne 29. 4. 2020, Priporočili za čiščenje in razkuževanje prostorov izven zdravstvenih ustanov v času epidemije COVID-19, ki jih je izdal NIJZ 15. 4. 2020, ter Smernicami za postopno odprtje javnih zavodov, ki opravljajo muzejsko, galerijsko ali knjižnično dejavnost za obisk Ministrstva za kulturo RS št.: 621-6/2020/11 z dne 28. 4. 2020, prejetega 30. 4. 2020.