Navodila za obiskovalce zaradi nalezljive bolezni COVID-19

Lokacija:
Termin:

Spoštovane obiskovalke in obiskovalci Slovenskega gledališkega inštituta – Gledališkega muzeja,

Slovenski gledališki inštitut – Gledališki muzej je ponovno odprt. Vljudno Vas prosimo, da za varen in brezskrben obisk upoštevate navodila za obiskovalce SLOGI zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19:

• Pred vstopom v prostore SLOGI in ob izstopu iz prostorov SLOGI si je potrebno razkužiti roke.

• V prostore SLOGI lahko vstopajo le zdrave osebe. Osebe, ki kažejo znake akutne bolezni dihal (povišana telesna temperatura, kašelj, izcedek iz nosu, kihanje, bolečine v žrelu, težko dihanje, bolečine v prsih,…), naj ne vstopajo.

• V prostorih SLOGI je obvezna uporaba zaščitne maske ves čas gibanja in zadrževanja v zaprtem javnem prostoru.

• V prostorih SLOGI se lahko nahaja en obiskovalec na 30 kvadratnih metrov površine oziroma en obiskovalec, če je poslovni prostor manjši od 30 kvadratnih metrov površine. V razstavnem prostoru SLOGI je največje hkratno število 2 obiskovalca oziroma ena oseba v vsaki sobi razstavnega prostora. Obiskovalce vljudno prosimo, da sledijo označeni smeri ogleda in se ne dotikajo razstavljenih predmetov.

•  Za nujne vpoglede v zbirke, pregled muzejskega gradiva, izposojo in pregled knjižničnega gradiva se je potrebno predhodno po e-pošti ali telefonu naročiti pri pristojnem uslužbencu (>> kontakti) in uskladiti termin obiska. Pri rokovanju z muzejskim, arhivskim in knjižničnim gradivom SLOGI morajo obiskovalci SLOGI dosledno upoštevati navodila pristojnih zaposlenih v SLOGI.

Hvala za Vaše sodelovanje!

Sodelavci SLOGI

 

Ljubljana, 25. 1. 2021