Kulturni bazar 2019

Lokacija: Cankarjev dom, Prešernova cesta 10, Ljubljana
Termin: 04. 04. 2019

V četrtek, 4. aprila 2019, bo v Cankarjevem domu v Ljubljani potekal že enajsti Kulturni bazar, nacionalno strokovno usposabljanje za strokovne delavce v vzgoji, izobraževanju in kulturi.

Osrednji temi Kulturnega bazarja sta tokrat Ustvarjalnost mladih in Sodobna umetnost. Udeleženci bodo kulturno-umetnostno vzgojo spoznavali skozi teoretska in praktična spoznanja številnih strokovnjakov, kakovostne kulturnovzgojne projekte na vseh področjih kulture ter predstavitve primerov dobrih praks sodelovanja med vzgojno-izobraževalnimi zavodi in kulturnimi ustanovami.

Na gledališkem področju smo med drugim pripravili naslednje izobraževalne dogodke:

  • 10.30–12.00 Ves svet je oder, predstavitvene gledališke delavnice
  • 13.00–14.30 PreDRAMI se!, gledališko-gibalna delavnica projekta Gleda(l)išče
  • 13.00–14.30 Ples razlik, delavnica s področja sodobne gledališke umetnosti
  • 14.30–16.00 Uporaba vsakdanje sodobne tehnologije v uprizoritveni umetnosti, delavnica
  • 15.00–16.30 Igrišče za gledališče 2.0 – Tandemska ura, učitelj in umetnik skupaj izvedeta učno uro
  • 16.00–17.30 Prvi prizor – Skrivnostni primer ali kako (iz)berem predstavo, delavnica gledališke komunikacije

Poleg tega imate možnost ogleda treh kakovostnih gledaliških predstav: Kako zorijo ježevci, Peter Klepec ali Kako postaneš pravi junak ter Skrivnostni primer ali kdo je umoril psa.

Več o posameznih delavnicah in dogodkih Kulturnega bazarja si lahko preberete v programu strokovnega usposabljanja.

Rok za prijave je podaljšan do 27. marca 2019. Prijavite se z e-prijavnico na spletni strani Kulturnega bazarja. Število mest na izobraževanjih je omejeno, zato ne čakajte predolgo. Udeležba je za vse obiskovalce brezplačna.

Kulturni bazar pripravljajo Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za vzgojo, izobraževanje in šport ter Zavod RS za šolstvo v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvom za zdravje, Ministrstvom za okolje in prostor ter Ministrstvom za razvoj in tehnologijo pod častnim pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za UNESCO. Izvršni producent prireditve je Cankarjev dom v Ljubljani.