Mejniki gledališke igre, nova stalna razstava Slovenskega gledališkega inštituta – Gledališkega muzeja na gradu Turjak. Foto: David Verlič.Foto: David Verlič.

Javno vodstvo po razstavi Mejniki gledališke igre

Lokacija: Grad Turjak, Turjak 32, 1311 Turjak
Termin: 15. 06. 2024
Čas: 18.00

Stalna razstava Slovenskega gledališkega inštituta na gradu Turjak obravnava gledališko igro na Slovenskem z različnih vidikov. Na javnem vodstvu bodo obiskovalci lahko odkrivali posamezna historična poglavja, različna pristopanja k igri in h gledališkemu ustvarjanju, razmisleke današnjih profesoric in profesorjev na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo. Preko fotografskih, zvočnih in avdio-vizualnih posnetkov bodo spoznavali temeljne poteze posameznih igralskih izrazov ter zasledovali igralske spomine in druge vrste ohranjanja gledališke igre. Več o razstavi >>

Po razstavi na gradu Turjak vas bo na Poletno muzejsko noč, v soboto, 15. junija, ob 18. uri popeljala avtorica razstave, teatrologinja in kustosinja Ana Perne, vstop na vodstvo je prost!

Lepo vabljeni!

 

Razstava je nastala v sodelovanju Slovenskega gledališkega inštituta z upravljavcem gradu Turjak (podjetjem Delo osvobaja). Finančno jo je omogočilo Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije. Pokrovitelj je Občina Velike Lašče. Realizacijo razstavnih vsebin sta prostorsko in tehnično podprla UL AGRFT ter SNG Drama Ljubljana. Oblikovanje razstave so pripravili v Zavodu TRANS.