Zadnje javno vodstvo pred zaprtjem mednarodne potujoče razstave Zgodovina Evrope – kot jo pripovedujejo gledališča

Predzadnje javno vodstvo po mednarodni potujoči razstavi Zgodovina Evrope – kot jo pripovedujejo gledališča, mednarodna potujoča razstava

Lokacija: na Ministrstvu za kulturo RS, Maistrova ulica 10, Ljubljana
Termin: 10. 11. 2017
Čas: 17. uri

Po mednarodni potujoči razstavi Zgodovina Evrope – kot jo pripovedujejo gledališča vas bo popeljala mag. Tea Rogelj iz SLOGI – Gledališkega muzeja, slovenska kustosinja razstave.

 

Mednarodna potujoča razstava podaja zgodovino Evrope, kakor se odraža v repertoarjih in arhitekturni zasnovi evropskih gledališč, ob tem pa ne skuša slediti le kronologiji, temveč obiskovalca popelje skozi devet osrednjih zgodb, poimenovanih Sredozemska izkušnja, Verski vpliv, Spreminjajoča se družba – spreminjajoče se stavbe, Estetika in tehnologija, Narod, Gori!, Prečkanje meja, Vojna in Demokracija. V avli Ministrstva za kulturo Republike Slovenije bo na ogled do 3. januarja 2017.

 

Razstavo smo pripravili muzeji iz šestih držav: Victoria & Albert Museum – Oddelek za gledališče in uprizoritve iz Londona, Teatermuseet i Hofteatret iz Köbenhavna, Muzeum Teatralne – Teatr Wielki iz Varšave, Deutsches Theatermuseum iz Münchna, Theatermuseum z Dunaja in SLOGI – Gledališki muzej iz Ljubljane in je podprta s strani programa Kultura Evropske unije.

 

Več o mednarodni potujoči razstavi.