Stalna razstava HOJA ZA GLEDalIŠČEM. Od jezuitov do Cankarja. Foto: Dragan Babič, arhiv SLOGIFoto: Dragan Babič, arhiv SLOGI

Javni vodstvi po stalni razstavi HOJA za GLEDalIŠČEM. Od jezuitov do Cankarja ob 5. obletnici SLOGI

Lokacija: SLOGI - Gledališki muzej, Mestni trg 17, Ljubljana
Termin: 28. 02. 2019
Čas: 10.00 in 17.00

Ob dnevu odprtih vrat v počastitev pete obletnice Slovenskega gledališkega inštituta lepo vabljeni na priložnostni javni vodstvi po stalni razstavi HOJA za GLEDalIŠČEM. Od jezuitov do Cankarja. Po stalni razstavi Vas bosta popeljala soavtorja razstave, višja kustosinja mag. Tea Rogelj in muzejski svetnik dr. Štefan Vevar iz Slovenskega gledališkega inštituta – Gledališkega muzeja. Vstop prost!

 

Na stalni razstavi HOJA za GLEDalIŠČEM. Od jezuitov do Cankarja se sprehodite po poti slovenskega gledališča od gledališča reformatorjev do Ivana Cankarja na prelomu 19. in 20. stoletja. Ob tem razstava nazorno prikaže, da so vsi ključni prelomni dogodki in procesi na tej poti v znamenju bodisi paralelnih evropskih procesov ali pa evropskih korenin oziroma vplivov; a hkrati vendarle tudi v znamenju emancipacije slovenskega gledališča od prevelike zavezanosti slednjim ‒ zlasti na ravni jezika in nacionalne samobitnosti.

 

Lepo vabljeni!